Дослідження технологічних властивостей біохімічно модифікованих пектинових речовин
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.40512Ключові слова:
пектинові речовини, ступінь етерифікації, солі кальцію, ферментативна де етерифікація, гелеутворенняАнотація
У роботі приведені результати експериментальних досліджень по регулюванню розчинності модифікованих низькоетерифікованих пектинових речовин шляхом внесення ефекторів – іонів кальцію, які дозволяють створювати структурні композиції гелів залежно від часу ферментативної деетерифікації і масової долі пектинових речовин в розчині.
Посилання
- Golubev, V. N., Sheluhina, N. P. (1995). Pektin: himija, tehnologija, primenenie. M.: Izd. ATN RF, 373.
- Heyraud, A., Leonard, C. (1990, April). Structural characterization of alginates by liquid chromatographies. Food Hydrocolloids, Vol. 4, № 1, 59–68. doi:10.1016/s0268-005x(09)80328-7
- Akahane, T., Takeuchi, S., Minakata, A. (1990, October). Conductimetric titration of polyelectrolytes having sulfate and carboxyl groups. Polymer Bulletin, Vol. 24, № 4, 437–444. doi:10.1007/bf00294098
- Hyde-Smith, J. I. (1988). Pectin the fluit-based additive. Food Thade Rev., 10, 577-579.
- Osol, A., Farrar, G. (1995). The Disrensatory of the United States of America. Philadelphia, Montreal: J.B. Zippincott company, 979-980.
- Slivkin, A. I. (2000). Poliuronidy. Struktura, svoistva, primenenie (obzor). Vestnik VGU. Seriia: himiia, biologiia, 30-46.
- Kohn, R. (1975, January 1). Ion binding on polyuronates - alginate and pectin. Pure and Applied Chemistry, Vol. 42, № 3, 371–397. doi:10.1351/pac197542030371
- Glikman, S. A., Orlov, S. I. (1962). Priroda i svoistva pektinovyh studnei. Sborn. materialov Vsesoiuz. soveshch. po vopr. Tehn. i himii pektina. M., 55-56.
- Bezusov, A. T., Belousova, I. A., Nikitchina, T. I. (2008). Vliianie sposobov deeterifikatsii pektinovyh veshchestv na ih rastvorimost' v kislyh seredah. Naukovo-virobnichii zhurnal. Harchova nauka і tehnologіia, 2 (2), 27-30.
- Dangler, K. (1993). Texturing of gum and gel articles using classic apple pectin. Food Market and Technol., 7 (4), 22-28.
- Nikitchina, T. I., Bezusov, A. T. (2014). Vliianie prirody solei kal'tsiia na tehnologicheskie svoistva biohimicheski modifitsirovannyh pektinovih veshchestv. Nauchno-proizvodstvennyi zhurnal. Pishchevaia nauka i tehnologiia, 4 (29), 18-22
- Nіkіtchіna T. І. (2014). Oderzhannia pektinmetilesteraz z vіdhodіv konservnih pіdpriєmstv. Sbornik materialov ІІ Mezhnarodnoi nauchno-prakticheskoi konferentsii “Himiia, bio- і nanotehnologii, ekologiia i ekonomika v pishchevoi i kosmeticheskoi promyshlennosti”. Kh.: NTU „KhPI”, 124-129.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.