Дослідження технологічних властивостей біохімічно модифікованих пектинових речовин

Автор(и)

  • Татьяна Ивановна Никитчина Одеська національна академія харчових технологій, вул. Канатн, 112, м. Одеса, Україна, 65039, Україна https://orcid.org/0000-0002-1034-3483

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.40512

Ключові слова:

пектинові речовини, ступінь етерифікації, солі кальцію, ферментативна де етерифікація, гелеутворення

Анотація

У роботі приведені результати експериментальних досліджень по регулюванню розчинності модифікованих низькоетерифікованих пектинових речовин шляхом внесення ефекторів іонів кальцію, які дозволяють створювати структурні композиції гелів залежно від часу ферментативної деетерифікації і масової долі пектинових речовин в розчині.

Біографія автора

Татьяна Ивановна Никитчина, Одеська національна академія харчових технологій, вул. Канатн, 112, м. Одеса, Україна, 65039

Кандидат технічних наук

Кафедра біотехнології, консервованих продуктів і напоїв

Посилання

  1. Golubev, V. N., Sheluhina, N. P. (1995). Pektin: himija, tehnologija, primenenie. M.: Izd. ATN RF, 373.
  2. Heyraud, A., Leonard, C. (1990, April). Structural characterization of alginates by liquid chromatographies. Food Hydrocolloids, Vol. 4, № 1, 59–68. doi:10.1016/s0268-005x(09)80328-7
  3. Akahane, T., Takeuchi, S., Minakata, A. (1990, October). Conductimetric titration of polyelectrolytes having sulfate and carboxyl groups. Polymer Bulletin, Vol. 24, № 4, 437–444. doi:10.1007/bf00294098
  4. Hyde-Smith, J. I. (1988). Pectin the fluit-based additive. Food Thade Rev., 10, 577-579.
  5. Osol, A., Farrar, G. (1995). The Disrensatory of the United States of America. Philadelphia, Montreal: J.B. Zippincott company, 979-980.
  6. Slivkin, A. I. (2000). Poliuronidy. Struktura, svoistva, primenenie (obzor). Vestnik VGU. Seriia: himiia, biologiia, 30-46.
  7. Kohn, R. (1975, January 1). Ion binding on polyuronates - alginate and pectin. Pure and Applied Chemistry, Vol. 42, № 3, 371–397. doi:10.1351/pac197542030371
  8. Glikman, S. A., Orlov, S. I. (1962). Priroda i svoistva pektinovyh studnei. Sborn. materialov Vsesoiuz. soveshch. po vopr. Tehn. i himii pektina. M., 55-56.
  9. Bezusov, A. T., Belousova, I. A., Nikitchina, T. I. (2008). Vliianie sposobov deeterifikatsii pektinovyh veshchestv na ih rastvorimost' v kislyh seredah. Naukovo-virobnichii zhurnal. Harchova nauka і tehnologіia, 2 (2), 27-30.
  10. Dangler, K. (1993). Texturing of gum and gel articles using classic apple pectin. Food Market and Technol., 7 (4), 22-28.
  11. Nikitchina, T. I., Bezusov, A. T. (2014). Vliianie prirody solei kal'tsiia na tehnologicheskie svoistva biohimicheski modifitsirovannyh pektinovih veshchestv. Nauchno-proizvodstvennyi zhurnal. Pishchevaia nauka i tehnologiia, 4 (29), 18-22
  12. Nіkіtchіna T. І. (2014). Oderzhannia pektinmetilesteraz z vіdhodіv konservnih pіdpriєmstv. Sbornik materialov ІІ Mezhnarodnoi nauchno-prakticheskoi konferentsii “Himiia, bio- і nanotehnologii, ekologiia i ekonomika v pishchevoi i kosmeticheskoi promyshlennosti”. Kh.: NTU „KhPI”, 124-129.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-04-02

Як цитувати

Никитчина, Т. И. (2015). Дослідження технологічних властивостей біохімічно модифікованих пектинових речовин. Technology Audit and Production Reserves, 2(4(22), 34–39. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.40512

Номер

Розділ

Технології харчової, легкої та хімічної промисловості