Проектування нового зернового продукту у відповідності до споживчих переваг
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.41755Ключові слова:
маркетингові дослідження, зернові продукти, мюслі, методологія розгортання функції якостіАнотація
У статті наведено результати маркетингових досліджень споживчих мотивацій та переваг при виборі зернових продуктів. Для перетворення побажань споживачів у технічні характеристики продукту використовували методологію розгортання функції якості шляхом побудови «Будинку якості». На основі отриманих результатів визначено характеристики якості мюслів, виявлено взаємозв'язки між пріоритетами споживачів і технічними характеристиками продукту.Посилання
- Pro skhvalennia Kontseptsii Zahalnoderzhavnoi prohramy "Zdorovia 2020: ukrainskyi vymir". Rozporiadzhennia Kabinetu Ministriv Ukrainy vid 31.10.2011 № 1164-р. Available: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1164-2011-р
- Pro skhvalennia proektu Kontseptsii Derzhavnoi naukovo-tekhnichnoi prohramy «Biofortyfikatsiia ta funktsionalni produkty na osnovi roslynnoi syrovyny na 2012–2016 roky». Postanova NAN Ukrainy vid 08.06.2011 № 189. Available: http://zakon.nau.ua/doc/?uid=1041.47798.0
- Tsymbalysta, N. V., Davydenko, N. V. (2008). Stan faktychnoho kharchuvannia naselennia ta alimentarne obumovlena zakhvoriuvanist. Problemy kharchuvannia, 1-2, 32-35.
- Bankovska, N. V. (2008). Hihiienichna otsinka stanu faktychnoho kharchuvannia dorosloho naselennia Ukrainy ta naukove obgruntuvannia shliakhiv yoho optymizatsii. Kyiv: Nats. med. un-t im. O. O. Bohomoltsia, 26.
- Doronin, A. F., Ipatova, L. G., Kochetkova, A. A. et al. (2009). Funktsional'nye pishchevye produkty. Vvedenie v tehnologiiu. M.: DeLi print, 288.
- Pilat, T. L., Ivanov, A. A. (2002). Biologicheski aktivnye dobavki k pishche (teoriia, proizvodstvo, primenenie). M.: Avalon, 710.
- Mardar, M. R., Kordzaya, N. R. (2013). Medical and biological estimation of bread made from a whole wheat grain with inclusion of root crops. Eastern-European Journal Of Enterprise Technologies, 4(10(64)), 34-39. Available: http://journals.uran.ua/eejet/article/view/16311
- Roberfroid, M. (2005). Inulin-Type Fructans: Functional Food Ingredients. Boca Raton. EUA: CRC Press, 402. doi:10.1201/9780203504932
- Yegorov, B. V., Mardar, M. R. (2012). Development of production principles for functional foods. Proceedings of 6th Central European Congress on Food, 23-26 May, 2012, Novi Sad, Serbia, 319-323.
- Syrokhman, I. V., Lozova, T. M. (2006). Yakist i bezpechnist zernoboroshnianykh produktiv. K.: Tsentr navch. l-ry, 384.
- Ponomarev, S. V., Myshchenko, S. V., Belobrahyn, V. Ya., Samorodov, V. A. et al. (2005). Upravlenye kachestvom produktsyy. Ynstrumenty y metody menedzhmenta kachestva. M.: RYA «Standarty y kachestvo», 248.
- Akao, Y. (1990). Quality Function Deployment (QFD). Integrating customer requirements into product design. Portland, OR: Productivity Press, 369.
- Misuno, S., Akao, Y. (1994). QFD. The customer-driven approach to quality planning and deployment. Tokyo, Japan: Asian Productivity Organization, 365.
- Маrdar, M. R. (2013). Application of the method of quality functional deployment when developing a new extruded product. Meridian ingineresc, 2, 30-33.
- Suvorova, L. A., Tsvyrov, R. P. (2005). Prymenenye metodolohyy QFD y statystycheskykh metodov v upravlenyy kachestvom produktsyy na promyshlennom predpryyatyy. Kachestvo, ynnovatsyy, obrazovanye, 2, 72-78.
- Matyson, V. A., Demydova, N. A. (2012). Prymenenye metoda razvertyvanyya funktsyy kachestva dlya konstruyrovanyya produkta v pyshchevoy promyshlennosty. Pyshchevaya promyshlennost', 4, 44-45.
- Cohen, L. (1995). Quality Function Deployment: How to Make QFD Work for You. Addison Wesley Longman, 368.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.