Дослідження показників якості батончика на основі біологічно активованого зерна
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.44006Ключові слова:
біологічна активація, пророщування, оздоровчі продукти, пшениця, вітаміни, батончик, мікробіологічні показникиАнотація
Експериментальними дослідженнями встановлено підвищення вмісту водорозчинних вітамінів та вітаміну Е у процесі біологічної активації зерна пшениці. Досліджено в лабораторних умовах показники якості батончика, визначено харчову цінність. Проведено мікробіологічний аналіз зразків батончика. Встановлено, що кількість мікроорганізмів зразків, які зберігались у герметичних умовах протягом 10 діб, не перевищує встановлені стандартні норми.
Посилання
- Simakhina, G., Mykoliv, T. (2014, September 15). The New Compositional Mixtures of Cereal Cultures. The Advanced Science Journal, Vol. 2014, № 10, 33–36. doi:10.15550/asj.2014.10.033
- Don, R. (2012, June). Factors affecting wheat seed germination. Available: http://www.grainsa.co.za/factors-affecting-wheat-seed-germination
- Acevedo, E., Silva, P., Silva, H. (2002). Wheat growth and physiology. Plant Production and Protection. Available: http://www.fao.org/docrep/006/y4011e/y4011e06.htm
- Miś, A., Grundas, S. (2002). Wheat grain hardness modified by the laboratory sprouting test. Agrophysic, Vol. 16, № 4, 283–288.
- Buriro, M., Oad, F. C., Keerio, M. I., Tunio, S., Gandahi, A. W., Hassan, S. W. U., Oad, S. M. (2010). Wheat seed germination under the influence of temperature regimes. Sarhad J. Agric, 27 (4), 539-543.
- Nyachiro, J. M., Clarke, F. R., DePauw, R. M., Knox, R. E., Armstrong, K. C. (2002). Temperature effects on seed germination and expression of seed dormancy in wheat. Euphytica, Vol. 126, № 1, 123-127. doi:10.1023/A:1019694800066
- Dal Degan, F., Rocher, A., Cameron-Mills, V., Wettstein, D. von. (1994, August 16). The expression of serine carboxypeptidases during maturation and germination of the barley grain. Proceedings of the National Academy of Sciences, Vol. 91, № 17, 8209–8213. doi:10.1073/pnas.91.17.8209
- In: White, J., Edwards, J. (2007). Wheat: Growth and development. State of New South Wales through NSW Department of Primary Industries, 104.
- Essemine, J., Ammar, S., Jbir, N., Bouzid, S. (2007, December 1). Sensitivity of Two Wheat Species`s Seeds (Triticum durum, Variety Karim and Triticum aestivum, Variety Salambo) to Heat Constraint During Germination. Pakistan Journal of Biological Sciences, Vol. 10, № 21, 3762–3768. doi:10.3923/pjbs.2007.3762.3768
- Colmenares De Ruizа, A. S., Bressani, R. (1990). Effect of Germination on the Chemical Composition and Nutritive Value of Amaranth Grain. Cereal Chemistry, 67 (6), 519-522.
- Trugo, L. C., Donangelo, C. M., Trugo, N. M. F., Bach Knudsen, K. E. (2000, June). Effect of Heat Treatment on Nutritional Quality of Germinated Legume Seeds. Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 48, № 6, 2082–2086. doi:10.1021/jf9913920
- Zieliński, H., Frias, J., Piskuła, M. K., Kozłowska, H., Vidal-Valverde, C. (2005, January 15). Vitamin B1 and B2, dietary fiber and minerals content of Cruciferae sprouts. European Food Research and Technology, Vol. 221, № 1-2, 78–83. doi:10.1007/s00217-004-1119-7
- Wang, K.-H., Lai, Y.-H., Chang, J.-C., Ko, T.-F., Shyu, S.-L., Chiou, R. Y.-Y. (2005, January). Germination of Peanut Kernels to Enhance Resveratrol Biosynthesis and Prepare Sprouts as a Functional Vegetable. Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 53, № 2, 242–246. doi:10.1021/jf048804b
- Lipiec, J., Janas, P., Barabasz, W., Pysz, M., Pisulewski, P. (2005). Effect of oscillating magnetic field pulses on selected oat sprouts used for ford purposes. Acta Agrophysica, 5 (2), 357-365.
- Kim, Y.-S., Kim, J.-G., Lee, Y.-S., Kang, I.-J. (2005, January 1). Comparison of the Chemical Components of Buckwheat Seed and Sprout. Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition, Vol. 34, № 1, 81–86. doi:10.3746/jkfn.2005.34.1.081
- Sharshunov, V. A., Urbanchyk, E. N., Kasyanova, L. A., Ivanov, P. G., Ageenko, O. V. (2008). Biotechnology techniques for a more efficient use of the cereal resources of Belarus. Proceedings of the National Academy of Sciences of Belarus. Agrarian Series, 1, 101-106.
- Hrehirchak, N. M. (2009). Mikrobiolohiia kharchovykh vyrobnytstv. K.: NUKhT, 302.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.