Вплив агрометеорологічних умов вегетаційного періоду на технологічні властивості винограду
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.44024Ключові слова:
вегетаційний період, сухі вина, врожай, сорт, метеорологічні умови, кондиції винограду, селекціяАнотація
Представлені головні аспекти впливу агрометеорологічних умов вегетаційного періоду на технологічні властивості винограду нової вітчизняної селекції в Одеському регіоні. Вивчено динаміку показників вуглеводно-кислотного комплексу винограду врожаю 2012-2014 рр., показані основні залежності оптимальних кондицій білих сортів винограду від дати збору врожаю, наведені основні рекомендації для отримання високоякісної сировини при виробництві білих сухих вин з бажаними органолептичними властивостями.Посилання
- Ndou, V., Vecchio, P. D., Passiante, G., Schina, L. (2012). Toward a sectoral system of innovation for local wine sector. International Journal of Business and Globalisation, Vol. 8, № 1, 81-94. doi:10.1504/ijbg.2012.043973
- Mozell, M. R., Thach, L. (2014, December). The impact of climate change on the global wine industry: Challenges & solutions. Wine Economics and Policy, Vol. 3, № 2, 81–89. doi:10.1016/j.wep.2014.08.001
- Anderson, K., Aryal, N. R. (2013). Which Winegrape Varieties are Grown Where?: A Global Empirical Picture. University of Adelaide Press, 690.
- Vlasov, V. V., Muliukina, N. A., Kovaliova, I. A., Chisnikov, V. S., Gerus, L. V. (2012). Rezul'taty i perspektivy selektsionnoi raboty NNTs «IViV im. V.E. Tairova. Vynohradarstvo i vynorobstvo: mizhvidomchyi tematychnyi naukovyi zbirnyk, 49, 220.
- Tkachenko, O. B., Voloshyna, T. M., Trynkal, O. V. (2013). Vyvchennia koniunktury rynku vyrobnytstva vynohradnykh vyn v Ukraini. Ekonomika kharchovoi promyslovosti, 3, 49-54.
- Reisch, B. I., Owens, C. L., Cousins, P. S. (2011, November 21). Grape. Fruit Breeding. Springer US, 225–262. doi:10.1007/978-1-4419-0763-9_7
- Dokuchaeva, E. N. (1986). Sorta vinograda. K.: "Urozhai", 272.
- Tkachenko, O. B.; National Institute of Vine and Wine "Magarach". (2010). Nauchnye osnovy sovershenstvovaniia tehnologii belyh stolovyh vin putiom regulirovaniia okislitel'no-vosstanovitel'nyh protsessov ih proizvodstva. Yalta, 460.
- Ostrouhova, E. V.; National Institute of Vine and Wine "Magarach". (2013). Sozdanie metodologii upravleniia kachestvom vinogradnyh vin s ispol'zovaniem fermentativnogo kataliza. Yalta, 691.
- In: Gerzhikova, V. G. (2009). Metody tehnohimicheskogo kontrolia v vinodelii. (Seriia nauch.-tehn. lit. po vinodeliiu). Simferopol': Tavrida, 304.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.