Вплив агрометеорологічних умов вегетаційного періоду на технологічні властивості винограду

Автор(и)

  • Оксана Борисовна Ткаченко Одеська національна академія харчових технологій, вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039, Україна https://orcid.org/0000-0002-6612-6568
  • Ольга Валентиновна Тринкаль Одеська національна академія харчових технологій, вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039, Україна https://orcid.org/0000-0003-2393-0529
  • Александр Игоревич Пашковский Одеська національна академія харчових технологій, вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039, Україна https://orcid.org/0000-0003-1882-7199

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.44024

Ключові слова:

вегетаційний період, сухі вина, врожай, сорт, метеорологічні умови, кондиції винограду, селекція

Анотація

Представлені головні аспекти впливу агрометеорологічних умов вегетаційного періоду на технологічні властивості винограду нової вітчизняної селекції в Одеському регіоні. Вивчено динаміку показників вуглеводно-кислотного комплексу винограду врожаю 2012-2014 рр., показані основні залежності оптимальних кондицій білих сортів винограду від дати збору врожаю, наведені основні рекомендації для отримання високоякісної сировини при виробництві білих сухих вин з бажаними органолептичними властивостями.

Біографії авторів

Оксана Борисовна Ткаченко, Одеська національна академія харчових технологій, вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039

Доктор технічних наук, доцент

Кафедра технології вина та енології

Ольга Валентиновна Тринкаль, Одеська національна академія харчових технологій, вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039

Аспірант

Кафедра технології вина та енології

Александр Игоревич Пашковский, Одеська національна академія харчових технологій, вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039

Аспірант

Кафедра технології вина та енології

Посилання

  1. Ndou, V., Vecchio, P. D., Passiante, G., Schina, L. (2012). Toward a sectoral system of innovation for local wine sector. International Journal of Business and Globalisation, Vol. 8, № 1, 81-94. doi:10.1504/ijbg.2012.043973
  2. Mozell, M. R., Thach, L. (2014, December). The impact of climate change on the global wine industry: Challenges & solutions. Wine Economics and Policy, Vol. 3, № 2, 81–89. doi:10.1016/j.wep.2014.08.001
  3. Anderson, K., Aryal, N. R. (2013). Which Winegrape Varieties are Grown Where?: A Global Empirical Picture. University of Adelaide Press, 690.
  4. Vlasov, V. V., Muliukina, N. A., Kovaliova, I. A., Chisnikov, V. S., Gerus, L. V. (2012). Rezul'taty i perspektivy selektsionnoi raboty NNTs «IViV im. V.E. Tairova. Vynohradarstvo i vynorobstvo: mizhvidomchyi tematychnyi naukovyi zbirnyk, 49, 220.
  5. Tkachenko, O. B., Voloshyna, T. M., Trynkal, O. V. (2013). Vyvchennia koniunktury rynku vyrobnytstva vynohradnykh vyn v Ukraini. Ekonomika kharchovoi promyslovosti, 3, 49-54.
  6. Reisch, B. I., Owens, C. L., Cousins, P. S. (2011, November 21). Grape. Fruit Breeding. Springer US, 225–262. doi:10.1007/978-1-4419-0763-9_7
  7. Dokuchaeva, E. N. (1986). Sorta vinograda. K.: "Urozhai", 272.
  8. Tkachenko, O. B.; National Institute of Vine and Wine "Magarach". (2010). Nauchnye osnovy sovershenstvovaniia tehnologii belyh stolovyh vin putiom regulirovaniia okislitel'no-vosstanovitel'nyh protsessov ih proizvodstva. Yalta, 460.
  9. Ostrouhova, E. V.; National Institute of Vine and Wine "Magarach". (2013). Sozdanie metodologii upravleniia kachestvom vinogradnyh vin s ispol'zovaniem fermentativnogo kataliza. Yalta, 691.
  10. In: Gerzhikova, V. G. (2009). Metody tehnohimicheskogo kontrolia v vinodelii. (Seriia nauch.-tehn. lit. po vinodeliiu). Simferopol': Tavrida, 304.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-05-28

Як цитувати

Ткаченко, О. Б., Тринкаль, О. В., & Пашковский, А. И. (2015). Вплив агрометеорологічних умов вегетаційного періоду на технологічні властивості винограду. Technology Audit and Production Reserves, 3(3(23), 18–21. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.44024

Номер

Розділ

Технології харчової та легкої промисловості