Розробка технології прісного листкового напівфабрикату на основі молочної сироватки
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.44154Ключові слова:
прісний листковий напівфабрикат, молочна сироватка, еластичність, пружність, розтягуваність, вихід, вологістьАнотація
Запропоновано використання замість води та лимонної кислоти в технологіях прісного листкового напівфабрикату молочної сироватки, що є цінним джерелом незамінних амінокислот. Визначено еластичність та пружність, розтягуваність тіста прісного листкового напівфабрикату. На основі отриманих результатів розроблено технологію прісного листкового напівфабрикату на основі молочної сироватки, яка характеризується низьким рівнем промислової переробки.Посилання
- Kuznetsova, L. S., Sidanova, M. U. (2007). Tekhnologiya prigotovleniya muchnyih konditerskih izdeliy. Moscow: Publishing center "Akademy", 320.
- Poliakova, A. V. (2008). The usage of antioxidant plant supplements in puff pastry production. Donetsk, Ukraine, 23.
- Andreiev, A. N. (1992). Sdobnyie bulochnyie i muchnyie konditerskie izdeliya iz sloenogo testa. Moscow: CNIITEI of bakery, 48.
- Leung, H. K., Matlock, J. P., MeyeR, R. S., Morad, M. M. (1984, November). Storage Stability of a Puff Pastry Dough with Reduced Water Activity. Journal of Food Science, Vol. 49, № 6, 1405–1409. doi:10.1111/j.1365-2621.1984.tb12808.x
- Andrews, J. L., Blundell, M. J., Skerritt, J. H.; In: Martin, D., Wrigley, C. W. (1991). A simple, high-throughput test for dough strength. Proceedings of International Conference "Cereals International". Melbourne: Royal Australian Chemical Institut, 406–410.
- Davies, A. P., Patient, D. W., Ingman, S. J., Ablett, S., Drage, M., Asquith, M., Barnes, D. J. (1987). Wheat protein properties and puff pastry structure. Proceedings of the 3rd International Workshop on Gluten Proteins, Budapest, Hungary, May 9-12, 1987. World Scientific, 466–477.
- Frazier, P. J., Fitchett, C. S., Russell Eggitt, P. W.; In: Faridi, H. (1985). Laboratory measurement of dough development. Rheology of Wheat Products, 151-175
- Hawks, C. L. (1988). Flour protein quality. Proceedings of the 64th Annual Meetings, 112-122.
- McGill, E. A. (1975). Puff pastry production. Baker’s Dig., 49, 28–38.
- Khramtsov, A. G. (2004). Tehnologiya produktov iz molochnoy syivorotki. Moscow: DеLi, 587.
- Markhel, P. S., Gopshtein, U. L., Smelov, S. V. (1975). Proizvodstvo pirozhnyih i tortov. Moscow: Food processing industry, 320.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.