Моделювання динаміки теплопровідності в процесі двостороннього жарення м’яса на основі нелінійної оптимізації
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.44167Ключові слова:
двостороннє жарення, м’ясо, модель динаміки, нелінійна оптимізація, теплопровідністьАнотація
Проведено комп’ютерне аналітичне дослідження динаміки розподілу температур в м’ясі свинини під час двостороннього жарення в умовах стиснення. Проаналізовано можливості загального вирішення рівняння нестаціонарної теплопровідності при двосторонньому жаренні м’яса в умовах стиснення. Для вирішення запропоновано використовувати нелінійний метод узагальненого понижуючого градієнту, який використовується для гладких нелінійних задач, за допомогою оптимізаційної програми, вбудованої в MS Excel.Посилання
- Brazhnykov, A. M. (1987). Theory of heat treatment of meat products [Teoryia termycheskoi obrabotky miasoproduktov]. M.: Ahropromyzdat, 271.
- Molchanova, N. Yu., Dorokhin, V. O., Skrypnyk, V. O. (2005). Analytical justification of improvement of process жариння meat products on a heating surface [Analitychne obgruntuvannia vdoskonalennia protsesu zharinnia m’iasnykh produktiv na nahrivalnii poverkhni]. Scientific bulletin of PUCCU, 3 (16), 87-90.
- Skrypnyk, V. O., Herman, N. V., Molchanova, N. Yu. (2013). Analytical research the heat-exchanging and the mass-exchanging of processes at double-sided frying in functionally closed capacities [Analitychne doslidzhennia teplomassoobmennykh protsesiv pry dvostoronnomu zhareni u funktsionalno zamknutykh yemkostiakh]. Analele Ştiinţifice ale Universităţii Cooperatist-Comerciale din Moldova/MOLDCOOP, Vol. XII, 198-202.
- Tykhonov, A. N., Samarskyi, A. A. (1977). Equations of mathematical physics [Uravnenyia matematycheskoi fyzyky]. M.: Science, 735.
- Vladymyrov, V. S. (1981). Equations of mathematical physics [Uravnenyia matematycheskoi fyzyky]. M.: Science, 512.
- Mykhailov, V. M. (2003). Scientific justification and development of progressive processes and equipment for production of fried culinary products [Naukove obgruntuvannia i rozrobka prohresyvnykh protsesiv ta obladnannia dlia vyrobnytstva zharenykh kulinarnykh vyrobiv]. Kharkiv, 371.
- Ramazanov, S. K. (2014). The dynamic nonlinear operated model of efficiency of development in difficult integrated systems [Dynamycheskaia nelyneinaia upravliaemaia model effektyvnosty razvytyia v slozhnikh yntehralnikh systemakh]. Materialy V Mizhnarodnoi naukovo-metodychnoi konferentsii “Modeliuvannia ekonomiky: problemy, tendentsii, dosvid”, 2-3 October 2014, Lviv. Lviv: LNU n.a. I. Frank, 30-32.
- Ramazanov, S. K., Velyhura, A. V., Yvanovskaia, M. V., Serhyenko, A. V.; In: Ponomarenko, V. S., Klebanova, T. S. (2014). Mykro- y makromodely ekoloho-эkonomycheskoi y sotsyo humanytarnoi dynamyky: obzor, analyz y nekotorie rezultati. Modelyrovanye y ynformatsyonnie tekhnolohyy v yssledovanyy sotsyalno-ekonomycheskykh system: teoryia y praktyka. Berdiansk, 604.
- Ramazanov, S. K., Velyhura, A. V., Yvanovskaia, M. V. (2014). Problem of creation of the integrated automated system of an assessment and management of processes of life cycle [Problema sozdanyia yntehryrovannoi avtomatyzyrovannoi systemы otsenky y upravlenyia protsesamy zhyznennoho tsykla]. Zbirnyk Naukovykh prats V Mizhnarodnoi NPK, 31 bereznia – 07 kvitnia 2014r., London (Anhliia). Luhansk: LNU n.a. V. Dalia, 132.
- Dorokhin, V. O., Sheliakov, O. P., Skrypnyk, V. O. (15.06.2004). Method of double-sided frying of meat and meat products under axial pressure [Sposib dvostoronnoho zharinnia m’iasa i m’iasoproduktiv pid osovym tyskom]. Patent of Ukraine № 36799, MKV A 22 S 18/00. Appl. № 2000020729; Filed 10.02.2000. Bull. № 6, 6.
- Skrypnyk, V. O. (2002). Research of process and improvement of the equipment for double-sided frying of meat under axial pressure [Doslidzhennia protsesu ta vdoskonalennia obladnannia dlia dvostoronnoho zharinnia m’iasa pid osovym tyskom]. Kharkiv, 18.
- Dorokhin, V. O., Herman, N. V., Sheliakov, O. P. (2004). Thermal equipment of the enterprises of food [Teplove obladnannia pidpryiemstv kharchuvannia]. Poltava: EPD PUCCU, 583.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.