Дослідження емульсій на основі білоквмісних функціональних харчових композицій
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.44177Ключові слова:
емульгуюча здатність, гідроколоїди, соєвий ізолят, стійкість емульсії, тваринні білки, кремнеземАнотація
Для створення функціональних харчових композицій залучили білкові препарати тваринного (білок зі свинячої шкурки Белкотон-С95) та рослинного походження (соєвий ізолят Pro-Vo 500U) в комплексі з сумішшю гідроколоїдів (ксантанова та гуарова камідь, карбоксиметилцелюлоза, карагенан). Для функціональних композицій обрано наступні ступені гідратації – 1:10, 1:15 та 1:20.
Доведено підвищення показників стійкості емульсії та емульгуючої здатності шляхом комбінування обраних компонентів з використанням нанокомпозитів.Посилання
- Semenova, A. A. (2009). O tehnologicheskoi praktike primeneniia pishchevyh dobavok v miasnoi promyshlennosti. Vse o miase, 1, 17-24.
- Potipaeva, N. N., Gurinovich, G. V., Patrakova, I. S., Patshina, M. V. (2008). Pishchevye dobavki i belkovye preparaty dlia miasnoi promyshlennosti. Kemerovo, 101-158.
- Ivanov, S. V., Pasichnyi, V. M., Strashynskyi, I. M., Fursik, O. P. (2014). Vplyv nanokompozytu na funktsionalni pokaznyky bilkovykh preparativ roslynnoho pokhodzhennia. Tekhnolohiia vyrobnytstva i pererobky produktsii tvarynnytstva, 2 (112), 74-78.
- Prabhu, G. A., Doerscher, D. R., Hull, D. H. (2004, June). Utilization of Pork Collagen Protein in Emulsified and Whole Muscle Meat Products. Journal of Food Science, Vol. 69, № 5, 388–392. doi:10.1111/j.1365-2621.2004.tb10703.x
- Ivanov, S. V., Pasichnyi, V. M., Strashynskyi, I. M., Fursik, O. P. (2014). Vplyv nanokompozytu na funktsionalni pokaznyky bilkovykh preparativ tvarynnoho pokhodzhennia. Naukovyi visnyk Lvivskoho natsionalnoho universytetu veterynarnoi medytsyny ta biotekhnolohii imeni S. Z. Gzhytskoho, Vol. 16, № 3 (60), 57-61.
- Williams, P. A., Phillips, G. O. (2009). Introduction to food hydrocolloids. Handbook of Hydrocolloids. Elsevier, 1–22. doi:10.1533/9781845695873
- In: Imeson, A.; Translated from English: Makarov, S. V. (2012). Food Stabilisers, Thickeners and Gelling Agents. SPb.: ID «Professiya», 408.
- Wielinga, W. C.; In: Phillips, G. O., Williams, P. A.; Translated from English: Kochetkova, A. A., Sarafanova, L. A. (2006). Galactomannans. Handbook of hydrocolloids. Saint Petersburg: GIORD, 183-202.
- International Risk Governance Council (IRGC). (2009). Appropriate Risk Governance Strategies for Nanotechnology Applications in Food and Cosmetics. Geneva, Siwtzerland. Available: http://www.irgc.org/IMG/pdf/IRGC_PBnanofood_WEB.pdf
- Market Attitude Research Services, Australian Community Attitudes about Nanotechnology – 2005 to 2009. (2009). Australia: Department of Industry, Innovation, Science and Research. Available: http://fr.slideshare.net/dabydeen/australian-community-attitudes-held-about-nanotechnology
- Antipova, L. V., Glotova, I. A., Rogov, I. A. (2001). Metody issledovaniia miasa i miasnyh produktov. M.: Kolos, 376.
- Ivanov, S., Pasichnyi, V., Strashynskyi, I., Marinin, A., Fursik, O., Krepak, V. (2014). Polufabrikaty iz miasa indeiki s ispol'zovaniem teksturoformiruiushchih napolnitelei. Himiia i tehnologiia pishchi, 48 (2), 74-78.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.