Збагачення хлібобулочних виробів біогенними мінеральними речовинами
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.44185Ключові слова:
мінеральний склад, хлібобулочні вироби, суспензії колоїдів біогенних металів Mg і MnАнотація
В статті розглянуто збалансованість мінерального складу хлібобулочних виробів, виробництво біогенних мінеральних речовин. Досліджено можливість застосування суспензій колоїдів біогенних металів Mg і Mn у хлібопекарській промисловості. Доведено, що у разі їх використання зменшується тривалість вистоювання тістових заготовок, покращується колір м’якушки готових виробів та подовжується тривалість черствіння, а також покращується мінеральний склад хлібобулочних виробів.Посилання
- Spirichev, V. B. (2003). Vitaminy i mineral'nye veshchestva v kompleksnoi profilaktike i lechenii osteoporoza. Voprosy pitaniia, 1, 34–43.
- Drobot, V. I. (1984). Povyshenie kachestva hlebobulochnyh izdelii. K.: Tehnika, 191.
- Shatniuk, L. N., Spirichev, V. B. (2003). Opyt obogashcheniia zhelezom i vitaminami pshenichnoi muki, hlebobulochnyh izdelii i drugih pishchevyh produktov. Pishchevaia promyshlennost', 8, 92–94.
- Berkowitz, A. E., Hansen, M. F., Parker, F. T., Vecchio, K. S., Spada, F. E., Lavernia, E. J., Rodriguez, R. (2003, January). Amorphous soft magnetic particles produced by spark erosion. Journal of Magnetism and Magnetic Materials, Vol. 254-255, 1–6. doi:10.1016/s0304-8853(02)00932-0
- Shcherba, A. A., Zaharchenko, S. N., Lopat'ko, K. G., Shevchenko, N. I., Lomko, N. A. (2010). Razriadno-impul'snye sistemy proizvodstva nanokolloidnyh rastvorov biologicheski aktivnyh metallov metodom OEID. Trudy instituta elektrodinamiki NAN Ukrainy, 26, 152–160.
- Lopat'ko, K. G., Aftandiliants, E. G., Shcherba, A. A., Zaharchenko, S. N., Pobedash, K. K., Sviatnenko,V. A. (2010). Sintez ul'tra i nanorazmernyh chastits biogennyh metallov metodom obiemnogo elektroiskrovogo dispergirovaniia. Naukovyi visnyk Natsionalnoho universytetu bioresursiv i pryrodokorystuvannia Ukrainy, Vol. 144, Part 2, 40-48.
- Shcherba, A. A., Zaharchenko, S. N., Lopat'ko, K. G., Aftandiliants, E. G. (2008). Analiz metodov povysheniia effektivnosti elektroerozionnoi koaguliatsii pri ochistke vodnyh sred. Tehnicheskaia elektrodinamika. Tematicheskii vypusk. Silovaia elektronika i energoeffektivnost', 2, 120–125.
- Lopat'ko, K. G., Olishevskii, V. V., Marinin, A. I., Aftandiliants, E. G. (2013). Obrazovanie nanorazmernoi fraktsii metallov pri elektroiskrovoi obrabotke granul. Elektronnaia obrabotka materialov, 49 (6), 80-85.
- Berkowitz, A. E., Walter, J. L. (1987, April). Spark erosion: A method for producing rapidly quenched fine powders. Journal of Materials Research, Vol. 2, № 02, 277–288. doi:10.1557/jmr.1987.0277
- Lopatko, K. H., Aftandiliants, Ye. H., Shcherba, A. A., Zakharchenko, S. M., Yatsiuk, S. A.; assignee: National Agricultural University. (12.01.2009). Prystrii dlia otrymannia koloidnykh rozchyniv ultradyspersnykh poroshkiv metaliv. Patent UA 38461, MPK (2006) B22F 9/08/. Appl. № u200810312. Filed 12.08.2008. Bull. № 1. Available: http://uapatents.com/4-38461-pristrijj-dlya-otrimannya-kolodnikh-rozchiniv-ultradispersnikh-poroshkiv-metaliv.html
- Drobot, V. I., Arsenieva, L. Yu., Bilyk, O. A., Dotsenko, V. F. et al. (2006). Laboratornyi praktykum z tekhnolohii khlibopekarskoho ta makaronnoho vyrobnytstva. K.: Tsentr navch. lit-ry, 341.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.