Синтез летких органічних домішок спирту при переробці зернової сировини

Автор(и)

  • Петро Леонідович Шиян Національний університет харчових технологій, вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна https://orcid.org/0000-0002-2747-085X
  • Тетяна Омелянівна Мудрак Національний університет харчових технологій, вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна https://orcid.org/0000-0001-6768-3086
  • Ярослав Андрійович Боярчук Національний університет харчових технологій, вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна https://orcid.org/0000-0001-5456-2875

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.48309

Ключові слова:

заміс, сировина, температура, бродіння, фільтрат барди, синтез органічних домішок, рециркуляція

Анотація

В роботі проведенні дослідження впливу виду сировини, концентрації сусла, температури зброджування, кількості та кратності використання фільтрату барди на стадії приготування замісу на синтез летких органічних домішок спирту. Встановлено, що всі зазначені технологічні параметри по-різному впливають на їх синтез. 

Біографії авторів

Петро Леонідович Шиян, Національний університет харчових технологій, вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Доктор технічних наук, професор

Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Тетяна Омелянівна Мудрак, Національний університет харчових технологій, вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Ярослав Андрійович Боярчук, Національний університет харчових технологій, вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Аспірант

Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства 

Посилання

  1. Vasilenko, Z. V., Zced, B. A., Volkov, S. V., Kolnakova, V. V., Mislitskaya, A. N. (2010). Influence specific features of grain crops on the yield and quality of the food ethyl alcohol. Production of Alcohol and Alcoholic Beverages, 1, 26–29.
  2. Rimareva, L. V. (2003). Improving the efficiency of biotechnological processes alcohol production. Production of Alcohol and Alcoholic Beverages, 4, 13–18.
  3. Franceschin, G., Zamboni, A., Bezzo, F., Bertucco, A. (2008, May). Ethanol from corn: a technical and economical assessment based on different scenarios. Chemical Engineering Research and Design, Vol. 86, № 5, 488–498. doi:10.1016/j.cherd.2008.01.001
  4. Balat, M., Balat, H., Öz, C. (2008, October). Progress in bioethanol processing. Progress in Energy and Combustion Science, Vol. 34, № 5, 551–573. doi:10.1016/j.pecs.2007.11.001
  5. Gun'ko, A. N., Shyian, P. L. (2008). Energy saving technology Braga distillation in alcohol production. Food and Processing Industry, 11, 5–7.
  6. Shyian, P. L., Sosnytskyi, V. V., Oliinichuk, S. T. (2009). Innovative technologies alcohol industry. Theory and practice. K.: Publishing House "Ascania", 424.
  7. Shyian, P. L., Ukrainets, A. I., Zholner, I. D., Sosnytskyi, V. V., Oliinichuk, S. T., Syzko, V. B. et al. (15.09.2004). Distillation plant for extracting ethanol from factions enriched organic impurities. Patent of Ukraine 69511, МКИ 7С12F3/16. Bul. № 9. Available: http://uapatents.com/3-69511-rektifikacijjna-ustanovka-dlya-viluchennya-etilovogo-spirtu-z-frakcijj-zbagachenikh-organichnimi-domishkami.html
  8. Gun'ko, A. N., Shyian, P. L. (2008). Energy saving technology rectified alcohol. Food and Processing Industry, 12, 7–9.
  9. Rimareva, L. V. (2010). Theoretical and practical bases of yeast biotechnology. M.: DeLi print, 252.
  10. Ukrainets, A. I., Shyian, P. L., Mudrak, T. O., Kyrylenko, R. H., Syzko, V. B., Yermakova, H. P., Sosnytskyi, V. V. (2006). Composition of the volatile part of the alcohol from the mash according solids concentration and temperature of the fermentation of wort. Food and Processing Industry, 2, 18–20.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-09-22

Як цитувати

Шиян, П. Л., Мудрак, Т. О., & Боярчук, Я. А. (2015). Синтез летких органічних домішок спирту при переробці зернової сировини. Technology Audit and Production Reserves, 5(4(25), 4–8. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.48309

Номер

Розділ

Технології харчової, легкої та хімічної промисловості