Синтез летких органічних домішок спирту при переробці зернової сировини
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.48309Ключові слова:
заміс, сировина, температура, бродіння, фільтрат барди, синтез органічних домішок, рециркуляціяАнотація
В роботі проведенні дослідження впливу виду сировини, концентрації сусла, температури зброджування, кількості та кратності використання фільтрату барди на стадії приготування замісу на синтез летких органічних домішок спирту. Встановлено, що всі зазначені технологічні параметри по-різному впливають на їх синтез.
Посилання
- Vasilenko, Z. V., Zced, B. A., Volkov, S. V., Kolnakova, V. V., Mislitskaya, A. N. (2010). Influence specific features of grain crops on the yield and quality of the food ethyl alcohol. Production of Alcohol and Alcoholic Beverages, 1, 26–29.
- Rimareva, L. V. (2003). Improving the efficiency of biotechnological processes alcohol production. Production of Alcohol and Alcoholic Beverages, 4, 13–18.
- Franceschin, G., Zamboni, A., Bezzo, F., Bertucco, A. (2008, May). Ethanol from corn: a technical and economical assessment based on different scenarios. Chemical Engineering Research and Design, Vol. 86, № 5, 488–498. doi:10.1016/j.cherd.2008.01.001
- Balat, M., Balat, H., Öz, C. (2008, October). Progress in bioethanol processing. Progress in Energy and Combustion Science, Vol. 34, № 5, 551–573. doi:10.1016/j.pecs.2007.11.001
- Gun'ko, A. N., Shyian, P. L. (2008). Energy saving technology Braga distillation in alcohol production. Food and Processing Industry, 11, 5–7.
- Shyian, P. L., Sosnytskyi, V. V., Oliinichuk, S. T. (2009). Innovative technologies alcohol industry. Theory and practice. K.: Publishing House "Ascania", 424.
- Shyian, P. L., Ukrainets, A. I., Zholner, I. D., Sosnytskyi, V. V., Oliinichuk, S. T., Syzko, V. B. et al. (15.09.2004). Distillation plant for extracting ethanol from factions enriched organic impurities. Patent of Ukraine № 69511, МКИ 7С12F3/16. Bul. № 9. Available: http://uapatents.com/3-69511-rektifikacijjna-ustanovka-dlya-viluchennya-etilovogo-spirtu-z-frakcijj-zbagachenikh-organichnimi-domishkami.html
- Gun'ko, A. N., Shyian, P. L. (2008). Energy saving technology rectified alcohol. Food and Processing Industry, 12, 7–9.
- Rimareva, L. V. (2010). Theoretical and practical bases of yeast biotechnology. M.: DeLi print, 252.
- Ukrainets, A. I., Shyian, P. L., Mudrak, T. O., Kyrylenko, R. H., Syzko, V. B., Yermakova, H. P., Sosnytskyi, V. V. (2006). Composition of the volatile part of the alcohol from the mash according solids concentration and temperature of the fermentation of wort. Food and Processing Industry, 2, 18–20.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.