Удосконалення системи управління якістю на вітчизняних рибопереробних підприємствах

Автор(и)

  • Микола Семенович Одарченко Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна https://orcid.org/0000-0002-2730-1984
  • Аліна Олександрівна Сергієнко Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна https://orcid.org/0000-0002-1565-503X
  • Андрій Миколайович Одарченко Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна https://orcid.org/0000-0003-4205-7286
  • Анастасія Андріївна Малкова Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна https://orcid.org/0000-0002-3635-3073

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.51014

Ключові слова:

система управління якістю, жива та охолоджена морська риба, моніторинг, якість

Анотація

Досліджено систему управління якістю на вітчизняних рибопереробних підприємствах, а також методи удосконалення системи менеджменту якості. Проведено оцінку якості продукції шляхом побудови «діаграми спорідненості», досліджено анатомічно-морфологічну будову, органолептичні показники та хімічний склад охолодженої морської риби на прикладі горбуші та минтаю, надано рекомендації та пропозиції щодо вдосконалення системи управління якістю на вітчизняних рибопереробних підприємствах.

Біографії авторів

Микола Семенович Одарченко, Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, професор, завідувач кафедри

Кафедра товарознавства, управління якістю та екологічної безпеки

Аліна Олександрівна Сергієнко, Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Асистент

Кафедра товарознавства, управління якістю та екологічної безпеки

Андрій Миколайович Одарченко, Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Доктор технічних наук, доцент, декан факультету

Факультет товарознавства і торговельного підприємництва 

 

Анастасія Андріївна Малкова, Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кафедра товарознавства, управління якістю та екологічної безпеки

Посилання

  1. Rodina, T. G. (2007). Commodity and examination of fish and seafood products. M.: Publishing center «Academy», 400.
  2. Viktorov, A. N. (2014). Influence of ways of cooling fresh fish to continuing preservation of consumer qualities. Fish farming and fisheries, 4, 56–60.
  3. Gitlow, H. S (2000). Quality Management Systems: A Practical Guide. CRC Press, 296.
  4. Krishnamoorthi, K. S., Krishnamoorthi, V. Ram. (2011). A First Course in Quality Engineering: Integrating Statistical and Management Methods of Quality. Ed. 2. CRC Press., 634.
  5. Omachonu, V. K., Ross, J. E. (2004). Principles of Total Quality. Ed. 3. CRC Press., 512.
  6. Clute, M. (2008). Food Industry Quality Control Systems. CRC Press, 532. doi:10.1201/9780849380297
  7. Tokuşoğlu, Ö., Swanson, B. G. (2014). Improving Food Quality with Novel Food Processing Technologies. CRC Press.,484. doi:10.1201/b17780
  8. Ilyenkova, S. D., Ilyenkova, N. D., Mkhitaryan, V. S. (2009). Quality management. M.: UNITY-DANA, 352.
  9. Aristov, O. V. (2013). Quality management. M.: INFRA SIC, 224.
  10. Liutov, A. G. (2012). Quality management in automated production. Art. Oskol: TNT, 800.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-09-22

Як цитувати

Одарченко, М. С., Сергієнко, А. О., Одарченко, А. М., & Малкова, А. А. (2015). Удосконалення системи управління якістю на вітчизняних рибопереробних підприємствах. Technology Audit and Production Reserves, 5(4(25), 13–17. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.51014

Номер

Розділ

Технології харчової, легкої та хімічної промисловості