Удосконалення системи управління якістю на вітчизняних рибопереробних підприємствах
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.51014Ключові слова:
система управління якістю, жива та охолоджена морська риба, моніторинг, якістьАнотація
Досліджено систему управління якістю на вітчизняних рибопереробних підприємствах, а також методи удосконалення системи менеджменту якості. Проведено оцінку якості продукції шляхом побудови «діаграми спорідненості», досліджено анатомічно-морфологічну будову, органолептичні показники та хімічний склад охолодженої морської риби на прикладі горбуші та минтаю, надано рекомендації та пропозиції щодо вдосконалення системи управління якістю на вітчизняних рибопереробних підприємствах.Посилання
- Rodina, T. G. (2007). Commodity and examination of fish and seafood products. M.: Publishing center «Academy», 400.
- Viktorov, A. N. (2014). Influence of ways of cooling fresh fish to continuing preservation of consumer qualities. Fish farming and fisheries, 4, 56–60.
- Gitlow, H. S (2000). Quality Management Systems: A Practical Guide. CRC Press, 296.
- Krishnamoorthi, K. S., Krishnamoorthi, V. Ram. (2011). A First Course in Quality Engineering: Integrating Statistical and Management Methods of Quality. Ed. 2. CRC Press., 634.
- Omachonu, V. K., Ross, J. E. (2004). Principles of Total Quality. Ed. 3. CRC Press., 512.
- Clute, M. (2008). Food Industry Quality Control Systems. CRC Press, 532. doi:10.1201/9780849380297
- Tokuşoğlu, Ö., Swanson, B. G. (2014). Improving Food Quality with Novel Food Processing Technologies. CRC Press.,484. doi:10.1201/b17780
- Ilyenkova, S. D., Ilyenkova, N. D., Mkhitaryan, V. S. (2009). Quality management. M.: UNITY-DANA, 352.
- Aristov, O. V. (2013). Quality management. M.: INFRA SIC, 224.
- Liutov, A. G. (2012). Quality management in automated production. Art. Oskol: TNT, 800.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.