Обґрунтування умов емульгування рідких харчових систем у вихровому шарі феромагнітних частинок
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.51049Ключові слова:
емульсія, вихровий шар, обертове електромагнітне поле, феромагнітні частинки, параметри емульгуванняАнотація
У статті розглянуто можливість використання вихрового шару феромагнітних частинок для обробки рідких харчових систем. Визначено, що на якість емульсії пливають параметри робочих елементів – діаметр, довжина, геометричні розміри, коефіцієнт завантаження камери феромагнітними частинками та середовищем, що підлягає обробці. Визначені оптимальні параметри емульгування, які забезпечують отримання стабільних емульсій.Посилання
- Malahov, N. N., Ushakov, L. S., Oreshina, M. N.; assignee: Orel State Technical University. (02.20.2002). Ustroistvo dlia ul'tragomogenizatsii emul'sii. Patent of Russian Federation № 2179476, MKИ 7 В 01 F 11/00. Appl. № 2000119854/12. Filed 07.24.2000. Bul. № 5, 3.
- Novak, P. (2004). Elektromagnitnye polia v biologii i meditsine : Mehanizmy vzaimodeistviia. Eksperimental'nye issledovaniia. Teoreticheskie modeli. Apparatura i pribory. Donetsk: Thresholds, 389.
- Logvinenko, D. D., Sheliakov, O. P. (1974). Primenenie elektromagnitnyh polei dlia intensifikatsii himicheskih i fizicheskih protsessov. In: Sovremennye metody ochistki promyshlennyh stochnyh vod i vnedrenie ih na predpriiatiiah otrasli. Moscow: TsNII Elektronika, 12.
- Kaplina, T. V., Oberemok, V. M., Polozhyshnykova, L. O. (2007). Udoskonalennia tekhnolohii sousiv na emulsiinii osnovi za rakhunok elektromahnitnoi obrobky. Materialy Vseukrainskoi naukovo-praktychnoi konferentsii "Novi resurso- ta enerhozberihaiuchi tekhnolohii kharchovykh vyrobnytstv", Poltava, 1-2 bereznia 2007 r. Poltava: RVV PUSKU, 142–143.
- Kaplina, T. (2008). The influence of the wheat flour in circulatory electromagnetic field at the vertical layer of ferromagnetic particles on its technological features. The First European Food Congress that was held in Ljubljana, Slovenia, 4-9 November. Ljubljana, 185.
- Kotenko, A. G. (1985). Intensifikatsiia protsess prigotovleniia emul'sii dlia hlebopekarnogo proizvodstva v elektrovihrevyh apparatah. Kyiv, 203.
- Sheliakov, O. P. (1974). Issledovanie peremeshivaniia i dispergirovaniia v vihrevom sloe, sozdannom vrashchaiushchimsia elektromagnitnym sloem. Moscow, 176.
- Kozin, N. I., Snegireva, I. A., Beliaeva, G. K. et al.; In: Kozin, N. I. (1986). Primenenie emul'sii v pishchevoi promyshlennosti. Moscow: Pishchevaia promyshlennost', 249.
- Kaplina, T. V., Ivanova, O. V. (2010). Rozrobka tekhnolohichno stabilnykh emulsii z vykorystanniam obroblennia u vykhrovomu shari feromahnitnykh chastynok. Obladnannia ta tekhnolohii kharchovykh vyrobnytstv, 23, 88–94.
- Logvinenko, D. D., Sheliakov, O. P. (1976). Intensifikatsiia tehnologicheskih protsessov v apparatah s vihrevym sloem. Kyiv: Tehnika, 144.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.