Отримання високоякісної сировини з удосконаленням процесу сушки

Автор(и)

  • Марина Юріївна Савченко-Перерва Сумський національний аграрний університет, вул. Герасима Кондратьєва, 160, м. Суми, Україна, 40021, Україна https://orcid.org/0000-0001-8813-9303
  • Олег Володимирович Радчук Сумський національний аграрний університет, вул. Герасима Кондратьєва, 160, м. Суми, Україна, 40021, Україна https://orcid.org/0000-0002-8228-2499
  • Дар’я Володимирівна Гриньова Сумський національний аграрний університет, вул. Герасима Кондратьєва, 160, м. Суми, Україна, 40021, Україна https://orcid.org/0000-0001-8524-6736
  • Наталія Вікторівна Болгова Сумський національний аграрний університет, вул. Герасима Кондратьєва, 160, м. Суми, Україна, 40021, Україна https://orcid.org/0000-0002-0201-0769

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.51467

Ключові слова:

сушіння, молоко, уловлення, зустрічні закручені потоки, пиловловлююче обладнання

Анотація

В даній статті обговорюється використання найбільш ефективних і енергозберігаючих апаратів із зустрічними закрученими потоками після вдосконалення в харчовій, фармацевтичній, хімічній, металургійній і будівельній промисловості і приводяться деякі результати авторських досліджень в цій області. Виявлено найбільший відсоток уловлення частинок найменшої фракції молока при використанні апарату із зустрічними закрученими потоками після удосконалення.

Біографії авторів

Марина Юріївна Савченко-Перерва, Сумський національний аграрний університет, вул. Герасима Кондратьєва, 160, м. Суми, Україна, 40021

Старший викладач

Кафедра інженерних технологій харчових виробництв

Олег Володимирович Радчук, Сумський національний аграрний університет, вул. Герасима Кондратьєва, 160, м. Суми, Україна, 40021

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра інженерних технологій харчових виробництв

Дар’я Володимирівна Гриньова, Сумський національний аграрний університет, вул. Герасима Кондратьєва, 160, м. Суми, Україна, 40021

Кандидат сільськогосподарських наук, доцент

Кафедра технології молока і м’яса

Наталія Вікторівна Болгова, Сумський національний аграрний університет, вул. Герасима Кондратьєва, 160, м. Суми, Україна, 40021

Кандидат сільськогосподарських наук, доцент

Кафедра технології молока і м’яса

Посилання

  1. Chagin, O. V., Kokina, N. R., Pastin, V. V. (2007). Oborudovanie dlia sushki pishchevyh produktov. Ivanovo: Ivan. him.-tehnol. un-t, 138.
  2. Grishin, G. A., Semionov, Yu. G. (1984). Ustanovki dlia sushki pishchevyh produktov. Moscow: Agropromizdat, 215.
  3. Kragh, O. E. (1984). Nedelia datskoi tehniki v Moskve. APVanhydro A/S.
  4. Yakuba, O. R., Savchenko, M. Yu. (2006). Intensyfikatsiia protsesu sushinnia kharchovykh produktiv. Visnyk SNAU. Seriia tvarynnytstvo, 10, 140–144.
  5. Savchenko-Pererva, M. Yu., Yakuba, A. R. (2012). Intensyfikatsiia protsesu sushinnia molochnykh produktiv. Naukovi pratsi. Seriia: Tekhnichni nauky, 2 (41), 157–160.
  6. Todes, O. M., Tsitovich, O. B. (1981). Apparaty s kipiashchim zernistym sloem. Moscow: Himiia, 296.
  7. GOST 4495-75. Tehnicheskie usloviia. Moloko korov'e tsel'noe suhoe. (2008). Appl. 1988-09-01. Moscow: Standartinform, 6.
  8. Savchenko-Pererva, M., Yakuba, О. (2015). Improving the efficiency of the apparatus with counter swirling flows for the food industry. Eastern-European Journal Of Enterprise Technologies, 3(10(75)), 43–48. doi:10.15587/1729-4061.2015.43785
  9. Yakuba, A., Sabadash, S., Savchenko, M. (2009). The investigation and Vorking out of drop- and dust catchers for compressor station. International Conference on Compressors and their Systems. London: Institution of mechanical engineers, City University, 421–431.
  10. Konoplyanchenko, E., Zakharov, N., Radchuk, O., Yaremenko, V. (2002). Rational syntheses of technological processes of assembly. Technical Papers of ISA: Integrated Manufacturing Solutions Real-Time Manufacturing Strategies, Vol. 432, 109–118.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-09-22

Як цитувати

Савченко-Перерва, М. Ю., Радчук, О. В., Гриньова, Д. В., & Болгова, Н. В. (2015). Отримання високоякісної сировини з удосконаленням процесу сушки. Technology Audit and Production Reserves, 5(7(25), 38–40. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.51467