Оптимізація процесу попередньої активації дріжджів
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.51760Ключові слова:
суха картопляна добавка, попередня активація дріжджів, підйомна сила дріжджів, осмочутливістьАнотація
Розглянуто математичний розрахунок залежності підйомної сили та осмочутливості дріжджових клітин у залежності від температури та тривалості процесу попередньої активації дріжджів (ПАД). Планування експерименту було виконано за ортогональним симетричним планом Бокса-Бенкина. В результаті проведених експериментальних та розрахункових задач було визначено оптимальні параметри активації дріжджів в присутності сухої картопляної добавки (СКД).
Посилання
- Hammond, J.; In: Smart, K. (2000). Yeast growth and nutrition. Brewing Yeast Fermentation Performance. Oxford, UK: Oxford Brookes University Press, 77–85.
- Drobot, V. I. (2006). Tekhnolohiia khlibopekarskoho vyrobnytstva. Kyiv: Tekhnika, 408.
- Nykyforov, R., Sabirov, O. (2015). Process design of unfermented puff semi-finished products based on milk whey. Technology Audit And Production Reserves, 3(3(23)), 37–41. doi:10.15587/2312-8372.2015.44154
- Lebedenko, T. E., Kaminskii, A. Ya., Shchelakova, R. P., Sokolova, N. Yu. (2010). Sovremennye podhody k vyboru sposoba prigotovleniia pshenichnogo hleba. Pishchevaia nauka i tehnologiia, 1 (10), 46–52.
- Pivovarov, O. A., Mykolenko, S. Yu., Tyshchenko, H. P. (2012). Mikrostrukturni osoblyvosti tista na osnovi rozchyniv, piddanykh dii kontaktnoi nerivnovazhnoi plazmy. Kharchova nauka i tekhnolohiia, 1 (18), 67–70.
- Drobot, V. I., Basok, B. I., Obodovych, M. O., Semenko, O. Yu.; assignee: National University of Food Technologies (Ukraine). (17.02.2003). Sposib aktyvatsii presovanykh khlibopekarskykh drizhdzhiv. Patent of Ukraine № 54219, MPK S 12 N 1/18. Appl. № 2002064865. Filed 13.08.2002. Bull. № 2, 8.
- Kozlova, S. H., Lysiuk, H. M., Samokhvalova, O. V., Hvozdiak, R. I., Votselko, S. K.; assignee: Kharkiv State Academy of Technology and Organization of Nutrition (Ukraine). (15.03.2001). Sposib vyrobnytstva drizhdzhovoho tista. Patent of Ukraine № 35433, MPK A 21 D 8/00, 8/02. Appl. № 99105595. Filed 13.10.1999. Bull. № 2, 3.
- Safonova, O. M., Havrysh, T. V., Pertsevyi, F. V., Panchenko, I. A. (15.10.2002). Sposib oderzhannia drizhdzhovoho tista. Patent of Ukraine № 50178, MPK A 21 D 8/02. Appl. № 2001117630. Filed 08.11.2001. Bull. № 10, 2.
- Pohozhykh, M. I., Hnitsevych, V. A., Slashcheva, A. V. (2005). Optymizatsiia kontsentratsii dobavky topinambura i kratnosti podribnennia modelnykh farshevykh system. Prohresyvni resursozberihaiuchi tekhnolohii ta yikh ekonomichne obgruntuvannia u pidpryiemstvakh kharchuvannia. Ekonomichni problemy torhivli, Part 1, 81–86.
- Ildirova, S. K., Simakova, O. O., Popova, S. Yu. (2014). Vykorystannia sukhoi kartoplianoi dobavky v tekhnolohii vyrobnytstva drizhdzhovoho napivfabrykatu. Visnyk Donetskoho natsionalnoho universytetu ekonomiky i torhivli im. Mykhaila Tuhan-Baranovskoho. Ser.: Tekhnichni nauky, 1, 54–62.
- Pashchenko, L. P. (2002). Biotehnologicheskie osnovy proizvodstva hlebobulochnyh izdelii. Moscow: Kolos, 368.
- Kobzar', A. I. (2006). Prikladnaia matematicheskaia statistika. Dlia inzhenerov i nauchnyh rabotnikov. Moscow: FIZMATLIT, 816.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.