Дослідження ароматичного профілю червоних і білих вин шабського теруару
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2016.62284Ключові слова:
червоні і білі вина, Мерло, Каберне Совіньон, Шардоне, Тельті Курук, речовини ароматуАнотація
Вивчено ароматичний профіль червоних і білих сухих вин з сортів винограду Мерло, Каберне Совіньон, Шардоне, Тельті-Курук теруару Шабо. В ході дослідження вин з європейських сортів були виділені характерні ознаки та особливості ароматів, представлені дескриптори первинних і вторинних ароматів, а також хімічні речовини, які є відповідальними за типові характеристики аромату.
Посилання
- Casalone, E., Colella, C. M., Daly, S., Gallori, E., Moriani, L., Polsinelli, M. (1992, December). Mechanism of resistance to sulphite in Saccharomyces cerevisiae. Current Genetics, Vol. 22, № 6, 435–440. doi:10.1007/bf00326407
- Attaway, J. A., Wolford, R. W., Dougherty, M. H., Edwards, G. J. (1967, July). Methods for the determination of oxygenated terpene, aldehyde, and ester concentrations in aqueous citrus essences. Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 15, № 4, 688–692. doi:10.1021/jf60152a038
- Meyers, T. E., Singleton, V. L. (1979). The Nonflavonoid Phenolic Fraction of Wine and Its Analysis. American Society for Enology and Viticulture, Vol. 30, № 2, 98–102.
- Montgomery, M. W. (1983, May). Cysteine as an Inhibitor of Browning in Pear Juice Concentrate. Journal of Food Science, Vol. 48, № 3, 951–952. doi:10.1111/j.1365-2621.1983.tb14937.x
- Moutounet, M., Sarni, F., Scalbert, A.; In: Glories, Y. (1993). Les tanins du bois de chene. Elevage des vins en futs de chene. Melun: CEPS, 19–26.
- Cimino, M. G. C. A., Marcelloni, F. (2012). Enabling Traceability in the Wine Supply Chain. Lecture Notes in Computer Science, Vol. 7200. Springer Science + Business Media, 397–412. doi:10.1007/978-3-642-31739-2_20
- Bevilacqua, M., Ciarapica, F. E., Giacchetta, G. (2009, July). Business process reengineering of a supply chain and a traceability system: A case study. Journal of Food Engineering, Vol. 93, № 1, 13–22. doi:10.1016/j.jfoodeng.2008.12.020
- Gandino, F., Montrucchio, B., Rebaudengo, M., Sanchez, E. R. (2009, July). On Improving Automation by Integrating RFID in the Traceability Management of the Agri-Food Sector. IEEE Transactions on Industrial Electronics, Vol. 56, № 7, 2357–2365. doi:10.1109/tie.2009.2019569
- Bechini, A., Cimino, M. G. C. A., Marcelloni, F., Tomasi, A. (2008, March). Patterns and technologies for enabling supply chain traceability through collaborative e-business. Information and Software Technology, Vol. 50, № 4, 342–359. doi:10.1016/j.infsof.2007.02.017
- Bertolini, M., Bevilacqua, M., Massini, R. (2006, February). FMECA approach to product traceability in the food industry. Food Control, Vol. 17, № 2, 137–145. doi:10.1016/j.foodcont.2004.09.013
- Laboratoire Sarco. Available: http://www.sarco.fr/. Last accessed: 21.02.2016.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.