Дослідження ароматичного профілю червоних і білих вин шабського теруару

Автор(и)

  • Элдар Жораевич Иукуридзе ТОВ «Промислово-торговельна компанія Шабо», Лідерсовський бульвар, 3, м. Одеса, Україна, 65014, Україна https://orcid.org/0000-0002-4752-7307
  • Оксана Борисовна Ткаченко Одеська національна академія харчових технологій, вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039, Україна https://orcid.org/0000-0001-6969-6446
  • Лариса Сергеевна Гураль Одеська національна академія харчових технологій, вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039, Україна https://orcid.org/0000-0002-0233-8473
  • Татьяна Сергеевна Лозовская Одеська національна академія харчових технологій, вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039, Україна https://orcid.org/0000-0003-0309-4578

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2016.62284

Ключові слова:

червоні і білі вина, Мерло, Каберне Совіньон, Шардоне, Тельті Курук, речовини аромату

Анотація

Вивчено ароматичний профіль червоних і білих сухих вин з сортів винограду Мерло, Каберне Совіньон, Шардоне, Тельті-Курук теруару Шабо. В ході дослідження вин з європейських сортів були виділені характерні ознаки та особливості ароматів, представлені дескриптори первинних і вторинних ароматів, а також хімічні речовини, які є відповідальними за типові характеристики аромату.

Біографії авторів

Элдар Жораевич Иукуридзе, ТОВ «Промислово-торговельна компанія Шабо», Лідерсовський бульвар, 3, м. Одеса, Україна, 65014

Кандидат технічних наук, голова правління

Оксана Борисовна Ткаченко, Одеська національна академія харчових технологій, вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039

Доктор технічних наук, доцент

Кафедра технології вина та енології

Лариса Сергеевна Гураль, Одеська національна академія харчових технологій, вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра харчової хімії

Татьяна Сергеевна Лозовская, Одеська національна академія харчових технологій, вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039

Кандидат технічних наук, старший викладач

Кафедра технології вина та енології

Посилання

  1. Casalone, E., Colella, C. M., Daly, S., Gallori, E., Moriani, L., Polsinelli, M. (1992, December). Mechanism of resistance to sulphite in Saccharomyces cerevisiae. Current Genetics, Vol. 22, № 6, 435–440. doi:10.1007/bf00326407
  2. Attaway, J. A., Wolford, R. W., Dougherty, M. H., Edwards, G. J. (1967, July). Methods for the determination of oxygenated terpene, aldehyde, and ester concentrations in aqueous citrus essences. Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 15, № 4, 688–692. doi:10.1021/jf60152a038
  3. Meyers, T. E., Singleton, V. L. (1979). The Nonflavonoid Phenolic Fraction of Wine and Its Analysis. American Society for Enology and Viticulture, Vol. 30, № 2, 98–102.
  4. Montgomery, M. W. (1983, May). Cysteine as an Inhibitor of Browning in Pear Juice Concentrate. Journal of Food Science, Vol. 48, № 3, 951–952. doi:10.1111/j.1365-2621.1983.tb14937.x
  5. Moutounet, M., Sarni, F., Scalbert, A.; In: Glories, Y. (1993). Les tanins du bois de chene. Elevage des vins en futs de chene. Melun: CEPS, 19–26.
  6. Cimino, M. G. C. A., Marcelloni, F. (2012). Enabling Traceability in the Wine Supply Chain. Lecture Notes in Computer Science, Vol. 7200. Springer Science + Business Media, 397–412. doi:10.1007/978-3-642-31739-2_20
  7. Bevilacqua, M., Ciarapica, F. E., Giacchetta, G. (2009, July). Business process reengineering of a supply chain and a traceability system: A case study. Journal of Food Engineering, Vol. 93, № 1, 13–22. doi:10.1016/j.jfoodeng.2008.12.020
  8. Gandino, F., Montrucchio, B., Rebaudengo, M., Sanchez, E. R. (2009, July). On Improving Automation by Integrating RFID in the Traceability Management of the Agri-Food Sector. IEEE Transactions on Industrial Electronics, Vol. 56, № 7, 2357–2365. doi:10.1109/tie.2009.2019569
  9. Bechini, A., Cimino, M. G. C. A., Marcelloni, F., Tomasi, A. (2008, March). Patterns and technologies for enabling supply chain traceability through collaborative e-business. Information and Software Technology, Vol. 50, № 4, 342–359. doi:10.1016/j.infsof.2007.02.017
  10. Bertolini, M., Bevilacqua, M., Massini, R. (2006, February). FMECA approach to product traceability in the food industry. Food Control, Vol. 17, № 2, 137–145. doi:10.1016/j.foodcont.2004.09.013
  11. Laboratoire Sarco. Available: http://www.sarco.fr/. Last accessed: 21.02.2016.

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-03-29

Як цитувати

Иукуридзе, Э. Ж., Ткаченко, О. Б., Гураль, Л. С., & Лозовская, Т. С. (2016). Дослідження ароматичного профілю червоних і білих вин шабського теруару. Technology Audit and Production Reserves, 2(4(28), 4–11. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2016.62284

Номер

Розділ

Технології харчової, легкої та хімічної промисловості