Вдосконалення якісних показників столових червоних вин за допомогою штамів винних дріжджів

Автор(и)

  • Олена Олегівна Бойчук Одеська національна академія харчових технологій, вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039, Україна https://orcid.org/0000-0002-0832-7732
  • Олександр Ігорович Пашковський Одеська національна академія харчових технологій, вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039, Україна https://orcid.org/0000-0003-1882-7199
  • Лариса Анатоліївна Осипова Одеська національна академія харчових технологій, вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039, Україна https://orcid.org/0000-0002-8628-4408
  • Ніна Анатоліївна Мулюкіна Одеська національна академія харчових технологій, вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039, Україна https://orcid.org/0000-0002-5935-6015

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2016.65359

Ключові слова:

сорт винограду, штами винних дріжджів, органолептична оцінка вина

Анотація

Проаналізовано вплив сорту винограду та штамів винних дріжджів на якісні показники столових червоних вин. Наведено попередні дані мікровініфікації червоних форм винограду нової селекції ННЦ «ІВіВ ім. В. Є. Таїрова» – Одеський жемчуг, Отрада, Агат таїровський, Чарівний на фізико-хімічні показники та органолептичну оцінку столового червоного вина із сорту Каберне Совіньйон.

Біографії авторів

Олена Олегівна Бойчук, Одеська національна академія харчових технологій, вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039

Аспірант

Кафедра технології вина та енології

Олександр Ігорович Пашковський, Одеська національна академія харчових технологій, вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039

Аспірант

Кафедра технології вина та енології

Лариса Анатоліївна Осипова, Одеська національна академія харчових технологій, вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039

Доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри

Кафедра технології вина та енології

Ніна Анатоліївна Мулюкіна, Одеська національна академія харчових технологій, вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039

Доктор сільськогосподарських наук, професор

Кафедра технології вина та енології

Посилання

  1. Ilieva, F., Ivanova Petropulos, V., Dimovska, V., Mitrev, S., Karov, I., Spasov, H. (2013). Influence of authochtonous yeasts on the quality of wines from Vranec and Cabernet Sauvignon varieties. Proceedings of the 24th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, 25-28 Sept 2013. Sarajevo, Izmir, 220–225.
  2. Grigorishen, A. (03.02.2010). Suhie stolovye vina Severnogo Prichernomor'ia Ukrainy iz sortov selektsii NNTs «IViV im. V. E. Tairova». Tehnologii hraneniia i pererabotki vinograda. Available: http://azosviv.info/content/sukhie_stolovye_vina_severnogo_prichernomorya_ukrainy_iz_sortov_selektsii_nnts_iviv_im_vetai
  3. Avidzba, A. (2015). Evoliutsiia issledovanii po problemam ampelografii, genetiki i selektsii vinograda v institute vinograda i vina «Magarach» s XIX veka. Magarach. Vinogradarstvo i vinodelie, 3–37.
  4. Sian, I., Chekmareva, M., Matveeva, N. (2009). Novye krasnye tehnicheskie sorta i formy selektsii VNIIViV im. Ia. I. Potapenko. Materialy Mezhdunarodnoi nauchno-prakticheskoi konferentsii «Nauchno-prikladnye aspekty razvitiia vinogradarstva i vinodeliia na sovremennom etape». Novocherkassk: VNIIViV im. Ya. I. Potapenko. Available: http://vinograd.info/stati/stati/novye-krasnye-tehnicheskie-sorta-i-formy-selekcii-vniiviv-im.-ya.i.-potapenko.html
  5. Campostrini, F., Stefanini, M., De Micheli, L. (1996, December). Preliminary Observations of Agronomic and Oenological Behaviour of Some Vitis Vinifera Hybrids in Trentino (Ne-Italy). Acta Hortic, № 427, 303–310. doi:10.17660/actahortic.1996.427.35
  6. Cus, F., Koruza, Z. K., Koruzo, B., Lavrencic, P. (2004, July). Influence of Crop Load and Cultivar’s Dependent Canopy Management on Grape Must Quality of «Sipon», «Zametovka» and «Rebula». Acta Hortic, № 652, 141–146. doi:10.17660/actahortic.2004.652.16
  7. Fisher, K. H., Jamieson, A. R. (2000, May). L’acadie, a Cold Hardy, White Wine Grape Cultivar For Low Heat Unit Regions. Acta Hortic, 528, 563–567. doi:10.17660/actahortic.2000.528.82
  8. Hemstad, P. R., Luby, J. L. (2003, April). La Crescent, a New Cold Hardy, High Quality, White Wine Variety. Acta Hortic, 603, 719–722. doi:10.17660/actahortic.2003.603.100
  9. Camargo, U. A., Ritschel, P. S. (2008, May). New Table and Wine Grape Cultivars: World Scenario With Emphasis on Brazil. Acta Hortic, № 785, 89–96. doi:10.17660/actahortic.2008.785.8
  10. Bian, C., Ranca, A., Ionescu, A., Itu, V., Nicolae, I. (2004, July). New Vine Varieties for High Wines Created in Murfatlar Research Center-Romania. Acta Hortic, 652, 285–291. doi:10.17660/actahortic.2004.652.36
  11. Savino, M., Limosani, P., Scazzariello, R., Latorraca, M. (2007, October). Colour Investigations into Three South Italy Red Wines: Correlation between Sensorially Evaluations and Instrumentally Measured Chromatic Parameters. Acta Hortic, № 754, 569–574. doi:10.17660/actahortic.2007.754.76
  12. Genovese, A., Lisanti, M. T., Gambuti, A., Piombino, P., Moio, L. (2007, October). Relationship between Sensory Perception and Aroma Compounds of Monovarietal Red Wines. Acta Hortic, № 754, 549–556. doi:10.17660/actahortic.2007.754.73
  13. Lijun Wang, Shaohua Li, Peige Fan. (2014, July). Introduction, Breeding and Production of Winegrapes in China. Acta Hortic, 1046, 241–244. doi:10.17660/actahortic.2014.1046.30
  14. Eun-Ha Chang, Kyo-Sun Park, Sung-Min Jeong, Youn-Young Hur, In-Myung Choi. (2015, April). Cluster Thinning Effects on The Fruit and Wine Quality of «Doonuri» Grape. Acta Hortic, 1082, 321–326. doi:10.17660/actahortic.2015.1082.44
  15. Sharma, A. K., Singh, P. N., Sawant, S. D. (2011, September 11). Evaluation of Fermentation Efficiency of Yeast Strains and their Effect on Quality of Young Wines. Indian Journal of Microbiology, Vol. 52, № 3, 495–499. doi:10.1007/s12088-011-0226-y
  16. Caridi, A., Cufari, A., Lovino, R., Palumbo, R. Tedesco, I. (2004). Influence of Yeast on Polyphenol Composition of Wine. Food Technology and Biotechnology, Vol. 42, № 1, 37–40.
  17. Monagas, M., Gómez-Cordovés, C., Bartolomé, B. (2007, January). Evaluation of different Saccharomyces cerevisiae strains for red winemaking. Influence on the anthocyanin, pyranoanthocyanin and non-anthocyanin phenolic content and colour characteristics of wines. Food Chemistry, Vol. 104, № 2, 814–823. doi:10.1016/j.foodchem.2006.12.043
  18. Liang, H.-Y., Chen, J.-Y., Reeves, M., Han, B.-Z. (2013, May). Aromatic and sensorial profiles of young Cabernet Sauvignon wines fermented by different Chinese autochthonous Saccharomyces cerevisiae strains. Food Research International, Vol. 51, № 2, 855–865. doi:10.1016/j.foodres.2013.01.056
  19. Ostrouhova, E. V., Peskova, I. V., Probeigolova, P. A., Vinogradov, B. A. (2013). Issledovanie sposobnosti kul'tur drozhzhei dlia proizvodstva krasnyh stolovyh vinomaterialov k biosintezu aromatobrazuiushchih soedinenii. Problemy razvitiia APK regiona, Vol. 16, № 4, 64–70.

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-03-29

Як цитувати

Бойчук, О. О., Пашковський, О. І., Осипова, Л. А., & Мулюкіна, Н. А. (2016). Вдосконалення якісних показників столових червоних вин за допомогою штамів винних дріжджів. Technology Audit and Production Reserves, 2(4(28), 17–21. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2016.65359

Номер

Розділ

Технології харчової, легкої та хімічної промисловості