Оптимізація якості кондитерських виробів із використанням яблучного порошку

Автор(и)

  • Марія Михайлівна Калакура Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», вул. Львівська, 23, м. Київ, Україна, 03115, Україна https://orcid.org/0000-0002-4483-5013
  • Антоніна Тарасівна Ратушенко Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», вул. Львівська, 23, м. Київ, Україна, 03115, Україна https://orcid.org/0000-0001-7998-1080
  • Галина Аврамівна Бублик Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», вул. Львівська, 23, м. Київ, Україна, 03115, Україна https://orcid.org/0000-0003-3235-6178

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2016.70976

Ключові слова:

яблучний порошок, бісквіт яблучний, пряники фруктові, крем вершково-яблучний і білково-яблучний

Анотація

Обґрунтовано та розроблено технологію використання яблучного порошку для виробництва фруктового бісквіту, пряників та оздоблювальних напівфабрикатів. Встановлено, що використання нетрадиційної сировини в рецептурах кондитерських виробів дозволяє одержати високоякісну готову продукцію, продовжує термін зберігання виробів, підвищує біологічну цінність. Новітні технології сприяють раціональному використанню сировини і поліпшенню якості кондитерських виробів.

Біографії авторів

Марія Михайлівна Калакура, Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», вул. Львівська, 23, м. Київ, Україна, 03115

Кандидат технічних наук, професор, завідувач кафедри

Кафедра технології харчування

Антоніна Тарасівна Ратушенко, Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», вул. Львівська, 23, м. Київ, Україна, 03115

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технології харчування

Галина Аврамівна Бублик, Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», вул. Львівська, 23, м. Київ, Україна, 03115

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технології харчування

Посилання

  1. Tkachenko, A. S. (2013). Poshuky shliakhiv znyzhennia enerhetychnoi tsinnosti boroshnianykh kondyterskykh vyrobiv. Naukovyi visnyk Poltavskoho universytetu ekonomiky i torhivli, 1 (57), 94–97.
  2. Plotnikova, T. V., Tiapkina, E. V. (2006). Plodovo-iagodnye poroshchki v muchnyh isdeliiah. Produkty & Ingredienty, 2, 20–21.
  3. Perfilova, O. V., Mitrokhin, M. A. (2008). Utilization of powders from fruit and vegetable refuse for flour confectionery assortment expansion. Dostizheniia nauki i tehniki APK, 8, 48–50.
  4. Rahimov, U. Yu., Atahanov, Shch. N., Atamirsaeva, S. T., Hozhiev, R. M., Dadamirsaev, M. H. (2014). Ispol'sovanie poroshchka-polufabrikata, poluchennogo is vtorichnogo syr'ia sokovyh proisvodstv, v prigotovlenii muchnyh natsional'nyh isdelii Usbekistana. Molodoi uchenyi, 6, 226–229.
  5. Gaiasova, A. O., Prohas'ko, L. S., Popova, M. A., Lukinyh, S. V., Asenova, B. K. (2014). Ispol'sovanie vtorichnogo i rastitel'nogo syr'ia v produktah funktsional'nogo nasnacheniia. Molodoi uchenyi, 19, 189–191.
  6. Rebesov, M. B., Naumova, N. L., Maksimiuk, N. N., Sinina, O. V., Salilov, R. V. (2011). O tselesoobrasnosti obogasheniia konditerskih isdelii mikronutrientami. Tehnologiia i tovarovedenie innovatsionnyh pishevyh produktov, 4, 70–75.
  7. Borodai, D. (16.06.2015). Vykorystannia netradytsiinoi syrovyny roslynnoho pokhodzhennia v yakosti zbahachuiuchoi dobavky pry vyrobnytstvi boroshnianykh kondyterskykh vyrobiv. Naukova biblioteka UIPA. Statti studentiv, mahistriv, aspirantiv (Fakultet tekhnolohichnyi). Available: http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/4288
  8. Kudriashchova, A. A. (2006). Novye napravleniia nauchno-tehnicheskogo rasvitiia v oblasti pitaniia, sdorov'ia i ekologii. Pishevaia promyshchlennost', 9, 110–114.
  9. Kasabova, K., Samokhvalova, O., Oliinyk, S. (2013). Characteristics of new sources of food fibers for the enrichment of flour confectioneries. Eastern-European Journal Of Enterprise Technologies, 6(11(66)), 8–13. Available: http://journals.uran.ua/eejet/article/view/18861
  10. Ilina, T., Diachenko, A. (2011). Shchrot amaranta – perspektivnyi ingredient v retsepture prianikov. Khlibopekarska i kondyterska promyslovist Ukrainy, 2, 37.
  11. Sheludko, V. M. (2011). Novi vydy boroshnianykh kondyterskykh vyrobiv v Ukraini. Hranenie i pererabotka serna, 6, 30–32.
  12. Ohliad kondyterskoho rynku. (2014). Natsionalne reitynhove ahentstvo «Riurik». Available: http://rurik.com.ua/our-research/sectoral-reviews.html

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-05-26

Як цитувати

Калакура, М. М., Ратушенко, А. Т., & Бублик, Г. А. (2016). Оптимізація якості кондитерських виробів із використанням яблучного порошку. Technology Audit and Production Reserves, 3(3(29), 12–17. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2016.70976

Номер

Розділ

Технології харчової, легкої та хімічної промисловості