Зміна технологічних показників м’якого сиру з висівками залежно від дози внесених житніх висівок

Автор(и)

  • Володимира Олександрівна Наговська Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького, вул. Пекарська, 50, м. Львів, Україна, 79010, Україна https://orcid.org/0000-0002-8127-0816
  • Юрій Романович Гачак Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького, вул. Пекарська, 50, м. Львів, Україна, 79010, Україна https://orcid.org/0000-0002-2513-2603
  • Ольга Романівна Михайлицька Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького, вул. Пекарська, 50, м. Львів, Україна, 79010, Україна https://orcid.org/0000-0002-3727-1088
  • Наталія Богданівна Сливка Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького, вул. Пекарська, 50, м. Львів, Україна, 79010, Україна https://orcid.org/0000-0002-1186-4846
  • Оксана Ярославівна Білик Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького, вул. Пекарська, 50, м. Львів, Україна, 79010, Україна https://orcid.org/0000-0002-4582-4308

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2016.71225

Ключові слова:

м’який сир, житні висівки, органолептичні показники, активна кислотність, лікувально-профілактичні продукти

Анотація

Встановлено стадію внесення житніх висівок при виготовленні м’якого сиру, а саме: в нормалізовану суміш перед заквашуванням. Оптимальна кількість житніх висівок у м’якому сирі становить 2 % в нормалізованій суміші. Залежність активної кислотності сирних згустків є прямопропорційною кількості внесених житніх висівок. За органолептичними показниками сир м’який з дозою висівок 2 % є найбільш наближеним до вихідного сиру «Фета».

Біографії авторів

Володимира Олександрівна Наговська, Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького, вул. Пекарська, 50, м. Львів, Україна, 79010

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технології молока і молочних продуктів

Юрій Романович Гачак, Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького, вул. Пекарська, 50, м. Львів, Україна, 79010

Кандидат біологічних наук, доцент

Кафедра технології молока і молочних продуктів

Ольга Романівна Михайлицька, Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького, вул. Пекарська, 50, м. Львів, Україна, 79010

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технології молока і молочних продуктів

Наталія Богданівна Сливка, Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького, вул. Пекарська, 50, м. Львів, Україна, 79010

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технології молока і молочних продуктів

Оксана Ярославівна Білик, Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького, вул. Пекарська, 50, м. Львів, Україна, 79010

Асистент

Кафедра технології молока і молочних продуктів

Посилання

  1. Dudki, M. S., Shelkunov, L. F. (1997). Ob ispol'sovanii termina «pishevye volokna» i ih klassifikatsiia. Voprosy pitaniia, 3, 42–43.
  2. Duxbury, D. D. (1991). Dietary fiber. Foods process, Vol. 52, 5, 136–140.
  3. Bobylin, V. V. (1998). Fisiko-himicheskie i biotehnologicheskie osnovy proisvodstva miagkih kislotno-sychuzhnyh syrov. Kemerovo: KemTIPP, 208.
  4. Huliaiev-Zaitsev, S. S., Romanchuk, I. O. et al. (2004). Vplyv tekhnolohichnoi obrobky syrovyny na yakist kombinovanykh produktiv z syru kyslomolochnoho. Molochna promyslovist, 3 (12), 22–23.
  5. Yakovleva, O. V. (1995). Primenenie rzhanyh otrubei kak istochnika pishevyh volokon. Moscow: MGAPP, 15.
  6. Bobylin, V. V., Vozhdaeva, L. I. (1998). Novye vidy miagkih kislotno-sychuzhnyh syrov. Syrodelie, 2-3, 12–14.
  7. Ostroumov, L. A., Bobylin, V. V. (1998). Osnovy proisvodstva kombinirovannyh miagkih kislotno-sychuzhnyh syrov. Syrodelie, 2-3, 10–12.
  8. Pogozheva, A. V. (1998). Pishevye volokna v lechebno-profilakticheskom pitanii. Voprosy pitaniia, 1, 39–42.
  9. Smoliar, V. I. (1991). Ratsional'noe pitanie. Kyiv: Naukova dumka, 368.
  10. Dudki, M. S., Shelkunov, L. F. (1998). Novye produkty pitaniia. Moscow: MAIK «Nauka», 304.
  11. Hall Yjhn, M. A. (1989). A review of dietary fiber methodology. Cereal Foods World, Vol. 34, 7, 526–528.
  12. Tuley, Liz. (1989). New role for caramel? Food Manuf., Vol. 64, 6, 23–25.
  13. Onopriiko, A. V., Onopriiko, V. A., Nyrnenko, E. A. (2010). Syrnyi produkt prifermerskogo i chastnogo proisvodstva s ovoshami. Molochnoe delo, 7, 27.
  14. Peresichnyi, M. I., Kravchenko, M. F., Karpenko, P. O. (2003). Tekhnolohiia produktsii hromadskoho kharchuvannia z vykorystanniam biolohichno aktyvnykh dobavok. Kyiv, 322.
  15. Romodanova, V. O., Danchuk, Yu. I. (2004). Osoblyvosti tekhnolohii bilkovykh produktiv z molochno-soievykh sumishei. Molochna promyslovist, 5 (14), 52–55.
  16. Shetinin, M. L., Umanskii, M. S., Musina, O. A., Livintseva, I. V. (2005). Proisvodstvo molochnyh produktov so slakovymi napolniteliami. Molochnaia promyshchlennost', 10, 18.

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-05-26

Як цитувати

Наговська, В. О., Гачак, Ю. Р., Михайлицька, О. Р., Сливка, Н. Б., & Білик, О. Я. (2016). Зміна технологічних показників м’якого сиру з висівками залежно від дози внесених житніх висівок. Technology Audit and Production Reserves, 3(3(29), 29–33. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2016.71225

Номер

Розділ

Технології харчової, легкої та хімічної промисловості