Зміна технологічних показників м’якого сиру з висівками залежно від дози внесених житніх висівок
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2016.71225Ключові слова:
м’який сир, житні висівки, органолептичні показники, активна кислотність, лікувально-профілактичні продуктиАнотація
Встановлено стадію внесення житніх висівок при виготовленні м’якого сиру, а саме: в нормалізовану суміш перед заквашуванням. Оптимальна кількість житніх висівок у м’якому сирі становить 2 % в нормалізованій суміші. Залежність активної кислотності сирних згустків є прямопропорційною кількості внесених житніх висівок. За органолептичними показниками сир м’який з дозою висівок 2 % є найбільш наближеним до вихідного сиру «Фета».Посилання
- Dudki, M. S., Shelkunov, L. F. (1997). Ob ispol'sovanii termina «pishevye volokna» i ih klassifikatsiia. Voprosy pitaniia, 3, 42–43.
- Duxbury, D. D. (1991). Dietary fiber. Foods process, Vol. 52, № 5, 136–140.
- Bobylin, V. V. (1998). Fisiko-himicheskie i biotehnologicheskie osnovy proisvodstva miagkih kislotno-sychuzhnyh syrov. Kemerovo: KemTIPP, 208.
- Huliaiev-Zaitsev, S. S., Romanchuk, I. O. et al. (2004). Vplyv tekhnolohichnoi obrobky syrovyny na yakist kombinovanykh produktiv z syru kyslomolochnoho. Molochna promyslovist, 3 (12), 22–23.
- Yakovleva, O. V. (1995). Primenenie rzhanyh otrubei kak istochnika pishevyh volokon. Moscow: MGAPP, 15.
- Bobylin, V. V., Vozhdaeva, L. I. (1998). Novye vidy miagkih kislotno-sychuzhnyh syrov. Syrodelie, 2-3, 12–14.
- Ostroumov, L. A., Bobylin, V. V. (1998). Osnovy proisvodstva kombinirovannyh miagkih kislotno-sychuzhnyh syrov. Syrodelie, 2-3, 10–12.
- Pogozheva, A. V. (1998). Pishevye volokna v lechebno-profilakticheskom pitanii. Voprosy pitaniia, 1, 39–42.
- Smoliar, V. I. (1991). Ratsional'noe pitanie. Kyiv: Naukova dumka, 368.
- Dudki, M. S., Shelkunov, L. F. (1998). Novye produkty pitaniia. Moscow: MAIK «Nauka», 304.
- Hall Yjhn, M. A. (1989). A review of dietary fiber methodology. Cereal Foods World, Vol. 34, № 7, 526–528.
- Tuley, Liz. (1989). New role for caramel? Food Manuf., Vol. 64, № 6, 23–25.
- Onopriiko, A. V., Onopriiko, V. A., Nyrnenko, E. A. (2010). Syrnyi produkt prifermerskogo i chastnogo proisvodstva s ovoshami. Molochnoe delo, 7, 27.
- Peresichnyi, M. I., Kravchenko, M. F., Karpenko, P. O. (2003). Tekhnolohiia produktsii hromadskoho kharchuvannia z vykorystanniam biolohichno aktyvnykh dobavok. Kyiv, 322.
- Romodanova, V. O., Danchuk, Yu. I. (2004). Osoblyvosti tekhnolohii bilkovykh produktiv z molochno-soievykh sumishei. Molochna promyslovist, 5 (14), 52–55.
- Shetinin, M. L., Umanskii, M. S., Musina, O. A., Livintseva, I. V. (2005). Proisvodstvo molochnyh produktov so slakovymi napolniteliami. Molochnaia promyshchlennost', 10, 18.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.