Дослідження реологічних властивостей комплексів гідроколоїдів в якості плівкоутворюючих покриттів
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2016.76571Ключові слова:
гідроколоїди, полісахариди, плівкоутворюючі покриття, альгінат натрію, в’язкість, гелі, м'ясоАнотація
У статті наведені результати досліджень функціонально-технологіних та реологічних властивостей гідроколоїдів різного походження та їх комплексів. Розроблено вісім комбінацій для створення плівкоутворюючих покриттів. Науково обґрунтовано доцільність використання комплексів гідроколоїдів для плівкоутворюючих покриттів, а також покращення реологічних показників за рахунок використання пластифікатору (гліцерину).
Посилання
- Snezhko, A. G., Fedotova, A. V., Evstaf'eva, E. A. (2008). Novye upakovochnye nanomaterialy i perspektivy ih ispol'sovaniia. Miasnaia industriia, 8, 20–21.
- Phillips, G. O., Williams, P. A.; In: Kochetkova, A. A. (2006). Handbook of Hydrocolloids. Translation from English. St. Petersburg: GIORD, 536.
- Krochta, J., Perez-Gago, M. (2002, February 7). Formation And Properties Of Whey Protein Films And Coatings. Protein-Based Films and Coatings. Informa UK Limited, 159–180. doi:10.1201/9781420031980.ch6
- Krochta, J. (2002, February 7). Proteins as Raw Materials for Films and Coatings. Protein-Based Films and Coatings. Informa UK Limited, 1–41. doi:10.1201/9781420031980.ch1
- Lide, D. R. (2007). Handbook of Chemistry and Physics. CRC Taylor and Francis, 10–19.
- Ritala, M., Leskelä, M. (2002). Atomic layer deposition. Handbook of Thin Films. Elsevier BV, 103–159. doi:10.1016/b978-012512908-4/50005-9
- Enrione, J. I. (2005). Mechanical Stability of Intermediate Moisture Starch-Glycerol Systems. Nottingham: The University of Nottingham, 153.
- Introduction to Polymer Science. (2005, November 28). Sperling/Introduction to Physical Polymer Science, Fourth Edition. Wiley-Blackwell, 1–28. doi:10.1002/0471757128.ch1
- Cerqueira, M. A., Bourbon, A. I., Pinheiro, A. C., Martins, J. T., Souza, B. W. S., Teixeira, J. A., Vicente, A. A. (2011, December). Galactomannans use in the development of edible films/coatings for food applications. Trends in Food Science & Technology, Vol. 22, № 12, 662–671. doi:10.1016/j.tifs.2011.07.002
- Vinnikova, L., Kishenya, A. (2015). Development of coatings for meat shelf life extension based on sodium alginate. Eastern-European Journal Of Enterprise Technologies, 3(10(75)), 63–70. doi:10.15587/1729-4061.2015.44495
- Snezhko, A. G., Fedotova, A. V., Evstafieva, E. A. (2008). Sovremennaia upakovka miasa i miasnyh produktov. Miasnaia industriia, 5, 40–43.
- Koseeva, O. V. (2008). Proektirovanie miasokombinatov po mezhdunarodnym standartam GMP. Miasnaia industriia, 2, 53–54.
- Snezhko, A. G., Gubanova, M. I., Semenov, G. V. (2011). Perspektivnye napravleniia primeneniia pokrytii is prirodnyh polimerov. Miasnaia industriia, 8, 43–46.
- Perez-Perez, C., Regalado-Gonzalez, C., Rodriguez-Rodriguez, C. A., Barbosa-Rodriguez, J. R.,Villasenor-Ortega, F.; In: Guevara-Gonzalez, R. G., Torres-Pacheco, I. (2006). Incorporation of antimicrobial agents in food packaging films and coatings. Advancences in Agricultural and Food Biotechnology. Mexico: Instituto Tecnologico de Celaya, 193–216.
- Khan, M. I., Adrees, M. N., Tariq, M. R., Sohaib, M. (2013). Application of edible coating for improving meat quality: A review. Pakistan Journal of Food Sciences, Vol. 23, № 2, 71–79.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Людмила Григорівна Віннікова, Андрій В’ячеславович Кишеня, Ксенія Володимирівна Пронькіна
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.