Розробка білково-жирової основи цукристих кондитерських виробів для харчування спортсменів
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2016.81142Ключові слова:
олії, олійне насіння, незамінні амінокислоти, поліненасичені жирні кислоти, кондитерські масиАнотація
Розроблено білково-жирову основу, збагачену незамінними амінокислотами та поліненасиченими жирними кислотами w-3 групи, у відповідності до фізіологічних потреб спортсменів, робітників важкої фізичної праці, військовослужбовців та інших верств населення. Досліджено можливість використання білково-жирової основи у виробництві цукерок з метою підвищення їх біологічної цінності, зниження калорійності і подовження строків придатності.
Посилання
- In: Sheah, R. (2003). Essential Fatty Acids. Encyclopedia of Behavioral Medicine. N.-Y.: Springer Science + Business Media, 709–710. doi:10.1007/springerreference_32181
- In: Maughan, R. J. (2000). Nutrition in Sport. N.-Y.: Blackwell Science, 680. doi:10.1002/9780470693766
- Burke, L. M. (2001). Nutritional Practices of Male and Female Endurance Cyclists. Sports Medicine, Vol. 31, № 7, 521–532. doi:10.2165/00007256-200131070-00007
- Correia-Oliveira, C. R., Bertuzzi, R., Dal’Molin Kiss, M. A. P., Lima-Silva, A. E. (2013, May 9). Strategies of Dietary Carbohydrate Manipulation and Their Effects on Performance in Cycling Time Trials. Sports Medicine, Vol. 43, № 8, 707–719. doi:10.1007/s40279-013-0054-9
- Zollner, N., Tato, F. (1992, November). Fatty acid composition of the diet: impact on serum lipids and atherosclerosis. The Clinical Investigator, Vol. 70, № 11, 968–1009. doi:10.1007/bf00180309
- Bastrikov, I. A. (2009). Razrabotka tehnologii spetsializirovannogo belkovo-uglevodnogo produkta dlia pitaniia sportsmenov. Moscow, 130.
- Miroedov, R. Yu. (2008). Razrabotka tehnologii spetsializirovannogo vysokobelkovogo produkta dlia pitaniia sportsmenov. Moscow, 128.
- Sorokina, I. M. (2012). Razrabotka tehnologii i otsenka potrebitel'skih svoistv spetsializirovannyh produktov dlia pitaniia sportsmenov s ispol'zovaniem probiotikov metabolitnogo tipa. Moscow, 193.
- Manukian, G. G. (2012). Razrabotka spetsializirovannogo produkta s ispol'zovaniem antioksidantov prirodnogo proishozhdeniia dlia pitaniia sportsmenov. Moscow, 193.
- Koleman, E. (2005). Pitanie dlia vynoslivosti. Murmansk: Tuloma, 192.
- Popov, A. A. (2004). Osobennosti obmena veshchestv pri razlichnyh vidah nagruzki. Kachai Muskuly, 10, 34 39.
- Iorgacheva, E. G. (2001). Modifikatsiia uglevodnogo sostava soevogo sgushchennogo moloka. Hranenie i pererabotka zerna, 12, 46–48.
- Miropolsky, I. A.; assignee: Miropolsky, I. A. (20.06.2002). Konfeta. Patent of Russian Federation № 2183408, МПК7 A23G3 / 00, A23L1 / 30. Appl. № 2000125699/13. Filed 13.10.2000. Available: http://www.freepatent.ru/patents/2183408
- Miropolsky, I. A.; assignee: Miropolsky, I. A. (27.02.2001). Konfety. Patent of Russian Federation № 2163449, МПК7 A23G3 / 00, A23L1 / 30. Appl. № 2000117640/13. Filed 06.07.2000. Available: http://www.freepatent.ru/patents/2163449
- Sergunova, E. V., Samylina, I. A., Sorokina, A. A. (2001). Razrabotka pishchevogo produkta, obogashchennogo askorbinovoi kislotoi. Farmatsiia, 2, 35–36.
- Dudkin, M. S., Shelkunov, L. F. (1998). Pishchevye volokna i novye produkty pitaniia. Voprosy pitaniia, 2, 35–41.
- Yanytskyi, V. V., Obolnina, V. A. (1999). Roslynni dobavky v kondyterskykh vyrobakh. Kharchova ta pererobna promyslovist, 9, 14.
- Karnaushenko, L. I., Iorhachova, K. H., Kaluhyna, I. M.; assignee: Odessa State Academy of Food Technologies. (31.10.1997). Sposib vyrobnytstva pralinovykh tsukerok. Patent of Ukraine № 17928, МПК A23G3/48, A23G3/34. Filed 06.03.1997. Available: http://uapatents.com/5-17928-sposib-virobnictva-pralinovikh-cukerok.html
- Magomedov, G. O., Maltsev, G. P., Lobos, V. G., Starcevo, L. Y., Kolimbet, N. T., Brekhov, A. F., Sukharev, O. D., Nebrenchina, I. V.; assignee: Open Joint Stock Company «Voronezh confectionery factory». (20.07.2000). Konditerskaia massa dlia prigotovleniia konfet i nachinok. Patent of Russian Federation № 2152728, МПК7 A23G3 / 00, A23L1 / 18. Appl. № 99119124/13. Filed 09.03.1999. Available: http://www.freepatent.ru/patents/2152728
- Boldinа, G. N., Kondakova, I. A., Smirnova, N. I., Tyukavkina, N. A., Kolesnik, Y. A., Rulenko, I. A.; assignee: Shareholders of the Company «Moscow confectionery factory «Red October». (10.12.1997). Sposob proizvodstva massy dlia saharistyh konditerskih izdelii na zhirovoi osnove. Patent of Russian Federation № 2097977, МПК6 A23G3/00, A23G1/00. Appl. № 96121903/13. Filed 19.11.1996. Available: http://www.freepatent.ru/patents/2097977
- Joshi, R., Kumar, M. S., Satyamoorthy, K., Unnikrisnan, M. K., Mukherjee, T. (2005, April). Free Radical Reactions and Antioxidant Activities of Sesamol: Pulse Radiolytic and Biochemical Studies. Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 53, № 7, 2696–2703. doi:10.1021/jf0489769
- Davis, J., Welsh, R., Volve, K., Alderson, N. (1999, July). Effects of Branched-Chain Amino Acids and Carbohydrate on Fatigue During Intermittent, High-Intensity Running. International Journal of Sports Medicine, Vol. 20, № 5, 309–314. doi:10.1055/s-2007-971136
- Chavarro, J. E., Rich-Edwards, J. W., Rosner, B. A., Willet, W. C. (2007). Dietary fatty acid intakes and the risk of ovulatory infertility. American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 85, № 1, 231–237.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Сергій Володимирович Бочкарев, Вікторія Юріївна Папченко, Тетяна Вікторівна Матвєєва, Василь Анатолійович Руднєв, Анна Павлівна Бєлінська
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.