Повышение эффективности социально-культурной деятельности посредством рационального использования ресурсов.

Автор(и)

  • Улькер Садыгова Азербайджанский Университет Туризма и Менеджмента, г. Баку, Азербайджан

DOI:

https://doi.org/10.31498/2225-6407.14.2016.105703

Ключові слова:

сфера культуры, эффективности, государственные программы, концепция развития.

Анотація

Стаття присвячена віддачі та ефективності соціокультурної сфери, позитивної громадській думці, відкритості та доступності культурних продуктів і послуг в культурному обслуговуванні населення. Однією з головних завдань реалізації державної політики в суспільному житті Азербайджану є збереження і розвиток духовного потенціалу суспільства на основі раціонального взаємодії структурних складових соціально-культурної сфери. Соціально-культурна сфера перебуває в процесі постійного розвитку. У процесі трансформації соціально-економічної системи Азербайджану, формування нового механізму управління народним господарством виникає необхідність підвищення ефективності використання ринкових інструментів, які дозволили б в максимальному ступені задіяти трудові, матеріальні, фінансові та інформаційні ресурси національної економіки, забезпечили сталий розвиток господарюючих суб'єктів не тільки в короткостроковій , але і в довгостроковій і стратегічної перспективи. При цьому необхідність формування сучасного підходу, спрямованого на підвищення результативності взаємодії органів державного управління і господарюючих суб'єктів в умовах переходу до ринку, є особливо важливою в сфері культури, в якій ринкові відносини не отримали такого розвитку, як в інших галузях народного господарства що призводить до зниження результативності функціонування підприємств та установ, що надають населенню комплекс культурних послуг.

Біографія автора

Улькер Садыгова, Азербайджанский Университет Туризма и Менеджмента, г. Баку

педагог кафедры « Менеджмент»

Посилання

Концепции культуры Азербайджанской Республики

Госкомстат Азербайджанской Республики, издательство «Сяда», 2014 г.

Востряков Л.Е. “Культурная политика: подходы и концепции западных исследователей” Научные труды Северо-Западной академии государственной службы. 2011. Т. 2. Вып. 1. С. 42–52.

Михеева Н. А., Галенская Л. Н. Менеджмент в социально-культурной сфере: ( социальноэкономические механизмы и методы управления): Учеб. пособие. – СПб.: В. А. Михайлов, 2000. – 170 с.

Баумол, Уильям Дж и Уильям Г. Bowen (1966), исполнительских видов искусства: Экономический Дилемма, Нью-Йорк: CenturyFund Двадцатый. 6. Управление в разных культурах Сьюзен К. Шнайдер, Жан-Луи BarsouxFinancialвремена PrenticeHall, 2003 - Бизнес и Экономика - 330 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-12-29

Номер

Розділ

Статті