Аналіз екоусвідомленої харчової поведінки як фактора формування екологічної сталості

Автор(и)

  • А. А. Івашура Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця проспект Науки 9а, м. Харків, 61166, Україна, Україна https://orcid.org/0000-0002-0022-7489
  • О. М. Борисенко Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця проспект Науки 9а, м. Харків, 61166, Україна, Україна https://orcid.org/0000-0002-2746-6797

Анотація

Обґрунтовано особистісного позитивного впливу на навколишнє середовище шляхом усвідомленого вибору продуктів харчування в своєму раціоні. Доведено можливість об'єднання двох понять: екологічність і здорове усвідомлене харчування.Наголошено на важливості та необхідності розробки заходів, спрямованих на підвищення сталої здорової харчової поведінки споживачів за допомогою впливу на їх переконання і розширюючи поняття "здоров'я", "навколишнє середовище". Розкрито взаємозв'язок між ними. На сьогоднішній день складно засвоїти всі розрізнені підходи, і необхідні більш узгоджені зусилля для міждисциплінарних досліджень.

Створена теоретична основа для майбутніх досліджень в галузі сталого усвідомленого харчування в Україні та звернуто увагу на фактори, які впливають на споживачів за вибором сталого споживання продуктів харчування, які входять до комплексу заходів для вирішення екологічних проблем. Новий підхід до емпіричного обговорення ситуаційних і ринкових чинників додасть такий необхідний імпульс дослідженням в цих напрямках.

Біографії авторів

А. А. Івашура , Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця проспект Науки 9а, м. Харків, 61166, Україна

канд. с.-г. наук, доц., доцент кафедри технологій та безпеки життєдіяльності

О. М. Борисенко , Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця проспект Науки 9а, м. Харків, 61166, Україна

канд. техн. наук, доц., доцент кафедри технологій та безпеки життєдіяльності

 

 

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-02-24