HR-МЕНЕДЖМЕНТ ЯК СУЧАСНИЙ НАПРЯМ ІНФОРМАЦІЙНО-ДОКУМЕНТНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.32461/2409-9805.1.2021.229847

Анотація

Метою роботи є розкриття поняття HR-менеджменту та його взаємозв’язків з напрямом інформаційно-документної діяльності в сучасних умовах цифровізації суспільства. Методологія дослідження полягає в застосуванні загальнонаукових та спеціальних методів пізнання, зокрема
методів порівняльного аналізу, статистичного, термінологічного та інших методів дослідження, а також використано методи аналітичного інтернет-моніторингу. Наукова новизна роботи полягає у тому, що простежено сучасні тенденції розвитку HR-менеджменту у взаємозв’язку з професійними компетенціями фахівців зі сфери інформаційно-документної діяльності. Висновки. У результаті проведеного дослідження виявлено, що сучасний розвиток HR-менеджменту надає широкий спектр напрямів діяльності, зокрема в сфері ІТ-індустрії, де суттєве значення має інформаційна та адміністративно-кадрова робота. Такі функції відповідають професійним компетенціям, набутим студентами у закладах вищої освіти з напряму інформаційно-документної діяльності, що надає їм можливості професійної адаптації на ринку праці у секторі HR-менеджменту.
Ключові слова: HR-менеджмент, управління персоналом, HRM-системи, кадрова робота, інформаційно-документна діяльність, ІТ-компанії.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-23