Белковый состав различных продуктов питания
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2017.101847Ключові слова:
незаменимые аминокислоты, растительные и животные белки, рациональное питание, содержание белка, спектрофотометрияАнотація
Статья посвящена актуальному вопросу, обмену белков в организме человека. Авторы рассматривают проблему с точки зрения рационального питания. На основании полученных экспериментальных данных рассматривается содержание белков в продуктах растительного и животного происхождения, рекомендуется суточная норма потребности взрослого человека в незаменимых аминокислотах. Для улучшения качества белкового обмена рекомендуется включать в пищевой рацион морепродукты
Посилання
Vysotsky, V. G. (1978). On the assessment of the need for protein. Issues of nutrition, 6, 8–17.
Dudenko, N. V., Pavlocka, L. R., Artemenko, V. S., Golovko, M. P., Kovalenko, V. O., Evlach, V. V. et. al. (2009). Principles fisiologii ta gigienu harchuvannya. Sumy: VTD "Unversites book", 558.
Karpenko, P. O., Peresichna, S. M., Grishchenko, I. M., Melnichuk, N. O.; Karpenko, P. O. (2011). Osnovy ratsionalnoho i likuvalnoho kharchuvannia. Kyiv: KNTEY, 504.
Gerebzov, N. A., Korneeva, O. S. et. al. (1999). Enzymes: their role in food technology. Voronezh: Publishing house of Voronezh University, 120.
Pavlocka, L. F., Dudenko, N. V., Levitin, E. Ya. et. al. (2011). Fisiologia harchuvannya. Sumy: VTD "Unversites book", 472.
Pavlocka, L. F., Dudenko, N. V., Evlash, V. V. (2007). Food, biological value and safety of raw materials and products of its processing. Kyiv: INKOS, 287.
Sharpener, A. E. (1959). On the quantitative needs of human proteins and certain amino acids. Nutrition issues, 1, 73–80.
Cumming, W. (1981). Rose: A Biographical Sketch. Journal of Nutrition, 111 (8), 1311–1320.
Petrovsky, K. S. (1971). Food hygiene. Vol. 1. Moscow: Medicine, 511.
Kaprelyants, L. V., Petrosyants, A. P. (2011). Likuvalno-profilaktychni vlastyvosti kharchovykh produktiv ta osnovy diietolohii. Odessa: Druk, 269.
Pisnak, V. P., Radko, M. M., Babyuk, V. A. et. al.; Radko, M. M. (Ed.) (2006). Vplyv kharchuvannia na zdorovia liudyny. Chernovtsy: Books-XXI, 500.
Tsarenko, O. M., Mashkin, M. I., Pavlotska, L. F., Dymytriievych, L. R., Dudenko, N. V. (2004). Osnovy fiziolohii, hihiieny ta bezpeky kharchuvannia. Sumy: University Book, 278.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Elena Kaplun, Anna Shestopalova, Elena Zolotukhina, Tatiana Afanasyeva
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Наше видання використовує положення про авторські права Creative Commons CC BY для журналів відкритого доступу.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
1. Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.