Белковый состав различных продуктов питания

Автор(и)

  • Elena Kaplun Харківський торговельно-економічний коледж Київського національного торговельно-економічного університету вул. Клочківська, 202, м. Харків, Україна, 61054, Україна https://orcid.org/0000-0003-3747-4448
  • Anna Shestopalova Інститут радіофізики та електроніки ім. А. Я. Усикова НАН України вул. Академіка Проскури, 12, м. Харків, Україна, 61085 Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна майдан Свободи, 4, м. Харків, Україна, 61022, Україна https://orcid.org/0000-0002-7691-4285
  • Elena Zolotukhina Харківський торговельно-економічний коледж Київського національного торговельно-економічного університету вул. Клочківська, 202, м. Харків, Україна, 61054, Україна https://orcid.org/0000-0002-5674-7088
  • Tatiana Afanasyeva Харківський торговельно-економічний коледж Київського національного торговельно-економічного університету вул. Клочківська, 202, м. Харків, Україна, 61054, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/2313-8416.2017.101847

Ключові слова:

незаменимые аминокислоты, растительные и животные белки, рациональное питание, содержание белка, спектрофотометрия

Анотація

Статья посвящена актуальному вопросу, обмену белков в организме человека. Авторы рассматривают проблему с точки зрения рационального питания. На основании полученных экспериментальных данных рассматривается содержание белков в продуктах растительного и животного происхождения, рекомендуется суточная норма потребности взрослого человека в незаменимых аминокислотах. Для улучшения качества белкового обмена рекомендуется включать в пищевой рацион морепродукты

Біографії авторів

Elena Kaplun, Харківський торговельно-економічний коледж Київського національного торговельно-економічного університету вул. Клочківська, 202, м. Харків, Україна, 61054

Кандидат біологічних наук, викладач

Відділення виробництва харчової продукції

Anna Shestopalova, Інститут радіофізики та електроніки ім. А. Я. Усикова НАН України вул. Академіка Проскури, 12, м. Харків, Україна, 61085 Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна майдан Свободи, 4, м. Харків, Україна, 61022

Доктор фізико-математичних наук, професор, старший науковий співробітник, завідуючий відділом

Відділ біологічної фізики 

Кафедра молекулярної і медичної біофізики 

Elena Zolotukhina, Харківський торговельно-економічний коледж Київського національного торговельно-економічного університету вул. Клочківська, 202, м. Харків, Україна, 61054

Викладач, завідувач відділення

Відділення виробництва та технології

Tatiana Afanasyeva, Харківський торговельно-економічний коледж Київського національного торговельно-економічного університету вул. Клочківська, 202, м. Харків, Україна, 61054

Викладач

Відділення виробництва харчової продукції

Посилання

Vysotsky, V. G. (1978). On the assessment of the need for protein. Issues of nutrition, 6, 8–17.

Dudenko, N. V., Pavlocka, L. R., Artemenko, V. S., Golovko, M. P., Kovalenko, V. O., Evlach, V. V. et. al. (2009). Principles fisiologii ta gigienu harchuvannya. Sumy: VTD "Unversites book", 558.

Karpenko, P. O., Peresichna, S. M., Grishchenko, I. M., Melnichuk, N. O.; Karpenko, P. O. (2011). Osnovy ratsionalnoho i likuvalnoho kharchuvannia. Kyiv: KNTEY, 504.

Gerebzov, N. A., Korneeva, O. S. et. al. (1999). Enzymes: their role in food technology. Voronezh: Publishing house of Voronezh University, 120.

Pavlocka, L. F., Dudenko, N. V., Levitin, E. Ya. et. al. (2011). Fisiologia harchuvannya. Sumy: VTD "Unversites book", 472.

Pavlocka, L. F., Dudenko, N. V., Evlash, V. V. (2007). Food, biological value and safety of raw materials and products of its processing. Kyiv: INKOS, 287.

Sharpener, A. E. (1959). On the quantitative needs of human proteins and certain amino acids. Nutrition issues, 1, 73–80.

Cumming, W. (1981). Rose: A Biographical Sketch. Journal of Nutrition, 111 (8), 1311–1320.

Petrovsky, K. S. (1971). Food hygiene. Vol. 1. Moscow: Medicine, 511.

Kaprelyants, L. V., Petrosyants, A. P. (2011). Likuvalno-profilaktychni vlastyvosti kharchovykh produktiv ta osnovy diietolohii. Odessa: Druk, 269.

Pisnak, V. P., Radko, M. M., Babyuk, V. A. et. al.; Radko, M. M. (Ed.) (2006). Vplyv kharchuvannia na zdorovia liudyny. Chernovtsy: Books-XXI, 500.

Tsarenko, O. M., Mashkin, M. I., Pavlotska, L. F., Dymytriievych, L. R., Dudenko, N. V. (2004). Osnovy fiziolohii, hihiieny ta bezpeky kharchuvannia. Sumy: University Book, 278.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-05-25

Номер

Розділ

Біологічні науки