Вплив мікроелементів на активність пероксидази та поліфенолоксідази в листі та плодах баклажанів
DOI:
https://doi.org/10.15587/2519-8025.2017.118191Ключові слова:
баклажан, пероксідаза, поліфенолоксідаза, мікроелементи, кобальт, цинк, бор, фермент, активністьАнотація
Був вивчений вплив мікроелементів (B, Zn, Cu, Co, Mn)на активність пероксидази та поліфенолоксідази в листі та плодах баклажану. Об’єктом дослідження був сорт баклажанів “Dark” (solanum melongela L.),поширений в наших умовах. Перед засіванням насіння баклажану було оброблене 0.02 % – розчином ZnSO4. CuSO4, CoCl2, KMnO4, H3BO3. Контрольне насіння було оброблене дистильованою водою. Після просушки насіння було посіяно на експериментальній ділянці. Активність досліджуваних ферментів змінюється в різних фазах росту рослини
Посилання
- Tkemaladze, G., Kvesitadze, G. (2000). Enzimologia Practicuml [Enzymology]. Tbilisi, 298.
- Shkolnik, M. I. (1974). Mikroelementy v zhizni rastenii [Microelements of plant life]. Leningrad, 323.
- Rubin, B. A., Ladygina, M. E. (1974). Fiziologiia i biokhimiia dykhaniia rastenii [Plant respiration Enzimology and biochemistry]. Moscow, 512.
- Yakushkina, N. I., Bakhtenko, E. Yu. (2005). Fiziologia rastenii [Plant Physiology]. Moscow, 463.
- Bitiuzkii, N. P. (1999). Mikroelementi i rasteniia [Microelements and plant]. Moscow, 232.
- Goodwin, T., Mercer, E. (1986). Vvedenie v biokhimii rastenii. Vol. 1 [Introduction of plant biochemistry. Vol. 1]. Moscow, 392.
- Libbert, E. (1976). Fiziologiia rastenii [Plant Physiology]. Moscow, 580.
- Mangaladze, N. (2015). The effect of Mn on catalase activity in vegetable plants. The First SDSU–Georgia STEM WORKSHOP on Nanotechnolog and Environmental Sciences. Tbilisi, 59–60.
- Mangaladze, N., Kiladze, N. (2014). The influence of Co on catalase activity in vegetable plants. Bulletin of the Georgian National Academy of Sciences, 8 (1), 76–80.
- Mangaladze, N. (2015). The effect of microelements on the activities of peroxidase and polyphenol oxidase in tomato leaves and fruit. Bulletin of the Georgian National Academy of Sciences, 9 (3), 139–142.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Nino Mangaladze
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Наше видання використовує положення про авторські права Creative Commons CC BY для журналів відкритого доступу.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
1. Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.