Вплив мікроелементів на активність пероксидази та поліфенолоксідази в листі та плодах баклажанів

Автор(и)

  • Nino Mangaladze Kutaisi Akaki Tsereteli State University Tamar Mephe str., 59, Kutaisi, Georgia, 4600, Грузія

DOI:

https://doi.org/10.15587/2519-8025.2017.118191

Ключові слова:

баклажан, пероксідаза, поліфенолоксідаза, мікроелементи, кобальт, цинк, бор, фермент, активність

Анотація

Був вивчений вплив мікроелементів (B, Zn, Cu, Co, Mn)на активність пероксидази та поліфенолоксідази в листі та плодах баклажану. Об’єктом дослідження був сорт баклажанів “Dark” (solanum melongela L.),поширений в наших умовах. Перед засіванням насіння баклажану було оброблене 0.02 % – розчином ZnSO4. CuSO4, CoCl2, KMnO4, H3BO3. Контрольне насіння було оброблене дистильованою водою. Після просушки насіння було посіяно на експериментальній ділянці. Активність досліджуваних ферментів змінюється в різних фазах росту рослини

Біографія автора

Nino Mangaladze, Kutaisi Akaki Tsereteli State University Tamar Mephe str., 59, Kutaisi, Georgia, 4600

Associate Professor

Department of Biology

Посилання

  1. Tkemaladze, G., Kvesitadze, G. (2000). Enzimologia Practicuml [Enzymology]. Tbilisi, 298.
  2. Shkolnik, M. I. (1974). Mikroelementy v zhizni rastenii [Microelements of plant life]. Leningrad, 323.
  3. Rubin, B. A., Ladygina, M. E. (1974). Fiziologiia i biokhimiia dykhaniia rastenii [Plant respiration Enzimology and biochemistry]. Moscow, 512.
  4. Yakushkina, N. I., Bakhtenko, E. Yu. (2005). Fiziologia rastenii [Plant Physiology]. Moscow, 463.
  5. Bitiuzkii, N. P. (1999). Mikroelementi i rasteniia [Microelements and plant]. Moscow, 232.
  6. Goodwin, T., Mercer, E. (1986). Vvedenie v biokhimii rastenii. Vol. 1 [Introduction of plant biochemistry. Vol. 1]. Moscow, 392.
  7. Libbert, E. (1976). Fiziologiia rastenii [Plant Physiology]. Moscow, 580.
  8. Mangaladze, N. (2015). The effect of Mn on catalase activity in vegetable plants. The First SDSU–Georgia STEM WORKSHOP on Nanotechnolog and Environmental Sciences. Tbilisi, 59–60.
  9. Mangaladze, N., Kiladze, N. (2014). The influence of Co on catalase activity in vegetable plants. Bulletin of the Georgian National Academy of Sciences, 8 (1), 76–80.
  10. Mangaladze, N. (2015). The effect of microelements on the activities of peroxidase and polyphenol oxidase in tomato leaves and fruit. Bulletin of the Georgian National Academy of Sciences, 9 (3), 139–142.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-12-31

Як цитувати

Mangaladze, N. (2017). Вплив мікроелементів на активність пероксидази та поліфенолоксідази в листі та плодах баклажанів. ScienceRise: Biological Science, (6 (9), 4–7. https://doi.org/10.15587/2519-8025.2017.118191

Номер

Розділ

Біологічні науки