Результати досліджень фізико-хімічних показників вин шабського теруару

Автор(и)

  • Элдар Жораевич Иукуридзе ТОВ «Промислово-торговельна компанія Шабо», Лідерсовський бульвар, 3, м. Одеса, Україна, 65014, Україна https://orcid.org/0000-0003-1242-6431

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.40502

Ключові слова:

вино, виноматеріали, терруар Шабо, кінематична в'язкість, буферна ємність, електропровідність

Анотація

У статті наведено результати досліджень фізико-хімічних показників (кінематичної в'язкості, буферної ємності, електропровідності) зразків виноматеріалів терруру Шабо. Отримані дані, в ході досліджень, свідчать про те, що шампанські, білі і червоні виноматеріали, вироблені ТОВ «ПТК Шабо» за своїми показниками відповідають нормативним документам України.

Біографія автора

Элдар Жораевич Иукуридзе, ТОВ «Промислово-торговельна компанія Шабо», Лідерсовський бульвар, 3, м. Одеса, Україна, 65014

Кандидат технічних наук, голова правління

Посилання

  1. Ageeva, N. M., Guguchkina, T. I., Yakuba, Y. F. (2005). Recent evaluation questions the authenticity of wines [Aktualnyie voprosyi otsenki autentichnosti vinogradnyih vin]. In Wine 2005: Proceedings of the international. conf. Kishinev, 142-143.
  2. Anikina, N. S., Zinkevych, E. L. (2013). Analysis of the quality control systems of wines in the EU and the New World [Analiz sistem kontrolya kachestva vinogradnyih vin v stranah ES i novogo sveta]. UTA, Yalta: Ukrain. Tehnol. Academy. Crimean Dep., 18-22.
  3. Catarino, S., Trancoso, I. M., Bruno de Sousa, R., Curvelo-Garcia, A. S. (2010). Grape Must mineralization by high pressure microwave digestion for trace element analysis: development of a procedure. Ciência e Técnica Vitivinícola, 25 (2), 87-93.
  4. Kment, P., Mihaljevič, M., Ettler, V., Šebek, O., Strnad, L., Rohlová, L. (2005, June). Differentiation of Czech wines using multielement composition – A comparison with vineyard soil. Food Chemistry, Vol. 91, № 1, 157–165. doi:10.1016/j.foodchem.2004.06.010
  5. Zhilyakova, T. A., Aristova, N. I., Panova, E. P. et al. (2006). Modern methods of monitoring of quality and safety of wines [Sovremennye metody kontrolya pokazateley kachestva i bezopasnosti vinogradnyh vin]. Uchenye zapiski Tavricheskogo natsionalnogo universiteta im. V. N. Vernadskogo. Seriya «Biologiya, himiya», V. 19, 84-93.
  6. Anikina, N. S. (2014). Scientific basis of identifying the authenticity of grape wine and wine [Nauchnye osnovy identifikatsii podlinnosti vinogradnyih vinomaterialov i vin]. Yalta, 292.
  7. Agabalyants, G. G. (1972). Selected works on chemistry and technology of wine, champagne and cognac [Izbrannye raboty po himii i tehnologii vina, shampanskogo i konyaka]. М.: Food industry, 266-272.
  8. Urbano Cuadrado, M., Luque de Castro, M. D., Gomez-Nieto, M. A. (2004, December 14). Study of spectral analytical data using fingerprints and scaled similarity measurements. Analytical and Bioanalytical Chemistry, Vol. 381, № 4, 953–963. doi:10.1007/s00216-004-2954-x
  9. Gerogiannaki-Christopoulou, M., Masouras, T., Provolisianou-Gerogiannaki, I., Polossiou, M. (2008). Head Spase GC-MC determination of volatile constituents in wines (Appellation of Origin Controlled (AOC)) and wines distillates from two different hellenic native grape varieties (Vitis vinifera L.). Journal of Food Technology, 6 (3), 120-124.
  10. Gergikova, V. G. (2009). Metody technochimiheskogo kontrolya v vinodelii. Simferopol: Tavrida, 304.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-04-02

Як цитувати

Иукуридзе, Э. Ж. (2015). Результати досліджень фізико-хімічних показників вин шабського теруару. Technology Audit and Production Reserves, 2(4(22), 19–22. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.40502

Номер

Розділ

Технології харчової, легкої та хімічної промисловості