Прояв мінливості врожайності та морфологічних і біохімічних ознак у кропу запашного
DOI:
https://doi.org/10.30835/2413-7510.2018.152140Ключові слова:
кріп запашний, урожайність, морфологічна і біохімічна ознака, мінливість, селекціяАнотація
В Інституті овочівництва і баштанництва НААН упродовж 2006–2016 рр. досліджено 16 колекційних і селекційних зразків кропу запашного. У статті розглянуто прояв і мінливість ознак урожайності, стійкості до абіотичних чинників та вмісту цінних речовин у зразків кропу запашного як основу для створення нових конкурентоздатних ліній кропу Шева та Чірік.
Посилання
Volodarska AT, Skliarevskyi MO. Vitamins in bed. Кyiv: Urozhay, 1989. 144 p.
Seliukh YuO, Nemtinov VI. Breeding of minor vegetables and spice plants in the Crimea at the turn of the millennium. Naukovyi visnyk Nationalnogo agrarnogo universytetu. 2002; 57: 118–123.
Sych ZD, Sych IM. Harmony of vegetable beauty and benefits. Кyiv: Aristei, 2005. 192 p.
Ulianych OI. Herbaceous and spice crops. Кyiv: Dija, 2004. P. 55–56.
Bondarenko GL, Yakovenko KI. Techniques of experimentation in vegetable and melon growing. Kharkiv: Osnova, 2001. 369 p.
Gorova TK, Yakovenko KI. Modern methods of breeding of vegetables and gourds. Kharkiv: Institute of Vegetables and Melons UAAS, 2001. P. 465–500.
Sazonova LV, Vlasova EA. Root vegetables (carrot, celery, parsley, parsnip, small radish, garden radish). Lviv: Agropromizdat, 1990. 296 p.
Sechkarev BY. Characteristics of the Umbelliferae. Domestic flora of the USSR. Root vegetables, 1972, T. 19, P. 267–373.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2018 O. V. Hareba
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
При розміщенні текстів статей в електронних ресурсах авторські права зберігаються за автором друкованої публікації.
Автор може не погоджуватися з правками рецензентів і редакції, мотивуючи при цьому свою точку зору.
Автор може вимагати від редакції пояснень або змін у випадку виявлення істотних помилок у його статті.
Автор може використовувати матеріали, опубліковані в журналі «Селекція і насінництво» у своїх роботах, обов’язково посилаючись на наш журнал.