Аеродинамічне сепарування та його вплив на якість насіння гібридів кукурудзи
DOI:
https://doi.org/10.30835/2413-7510.2013.42026Ключові слова:
Сепарування аеродинамічне, фракція, фізико – механічні властивості, схожість, насіння кукурудзиАнотація
Установлено особливості процесу аеродинамічного сепарування насіння гібридів кукурудзи з метою сортування – калібрування і отримання посівних фракцій. Виявлено нестабільний характер зерносепарації та формування фракцій насіння, неоднакових за якістю. Виходячи з отриманих результатів, рекомендовано здійснювати аеродинамічне сепарування насіння гібридів кукурудзи лише у режим їх очищення.
Посилання
Separating Machines Almaz. Available from http://www. info@agrotech.lg.ua.
Kirpa MYa, Skotar SO. 2012. Air separation of corn seeds and methods of determination of its parameters. Selektsia i nasinnitstvo 101:239–246.
Dobrokhotov VN. 1940. Seed studies and control-seed industry. Moskva : Selkhozizdat, p. 198.
Vorontsov OS. 1974. Elevator industry, grain drying and and cleaning. Moskva : Kolos, p. 432.
Fadeev KV. 2012. Seed selection: Myths and reality. Nasinnitstvo 2:16–19
Kupreev PF, Meltser YaD, Shibeko LN, Tsirina AP, Savukha VN. 1984. Results of studies of air separation of legume seeds. Improvement of post-harvest treatment and storage of grain at collective and state farms. Moskva: 10:45–48.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 М. Я. Кирпа, О. О. Рослик, О. О. Рослик, С. О. Скотар, С. О. Скотар
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
При розміщенні текстів статей в електронних ресурсах авторські права зберігаються за автором друкованої публікації.
Автор може не погоджуватися з правками рецензентів і редакції, мотивуючи при цьому свою точку зору.
Автор може вимагати від редакції пояснень або змін у випадку виявлення істотних помилок у його статті.
Автор може використовувати матеріали, опубліковані в журналі «Селекція і насінництво» у своїх роботах, обов’язково посилаючись на наш журнал.