Термостійкість та схожість насіння гібридів кукурудзи залежно від режимів їх сушін-ня

Автор(и)

  • М. Я. Кирпа ДУ Інститут сільського господарства степової зони НААН України, Україна
  • М. О. Стюрко ДУ Інститут сільського господарства степової зони НААН України, Україна

DOI:

https://doi.org/10.30835/2413-7510.2014.42140

Ключові слова:

Сушіння, термостійкість, вологість, схожість, насіння кукурудзи

Анотація

Визначено елементи термостійкості насіння гібридів кукурудзи, які включають їх стиглість, вологість, сортову особливість, температуру та швидкість вологовіддачі насінини. Виходячи із термостійкості та схожості насіння, встановлено оптимальні температурні режими сушіння, які становлять 30–50 оC для зерна з вологістю 22–40 %. 

Посилання

Baum AE, Carvers VA. Corn drying. Moscow: Kolos; 1983. 223 p.

Atanazevich VI. Corn drying. Moscow: Agropromizdat; 1989. 240 p.

Telengator MA, Ukolov VS, Kuzmin II. Handling and storage of seeds. Moscow: Kolos; 1980. 272 p.

Crop seeds. The method of determining the quality of: DSTU 4138-2002 [introduction of 2004-01-01]. - Kiev: Derzhspozhivstandart of Ukraine; 173 p.

Repin AN, Naumenko AI. Method of cold germination of maize. Bull. Institute of maize. 1972; 5–6:55–58.

Lebіd YeM, Tsikov VS, Pashchenko YuM et al. Methodology for conducting field experiments with corn. Dnipropetrovsk; 2008. 27 p.

Gіrnik ML, Myroniuk SK, Anіskіn VI. Mechanization and automation of post-harvest grain handling. Kiev: Harvest; 1976. 152 p.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-12-28

Номер

Розділ

НАСІННИЦТВО І НАСІННЄЗНАВСТВО