Метод оцінювання зразків сої на стійкість до розтріскування бобів
DOI:
https://doi.org/10.30835/2413-7510.2012.59825Ключові слова:
Соя, селекція, розтріскування бобів, метод оцінюванняАнотація
Для ефективного добору та порівняння різних за тривалістю періо- ду вегетації зразків сої запропоновано метод оцінювання рослин на стій- кість до розтріскування бобів в лабораторних умовах. Суть методу полягає у витримці рослин у фазі повної стиглості в термостаті при певній темпера- турі та вологості та облік бобів, що розтріскались, через певні проміжки часу. Встановлено, що для результативної оцінки зразків на стійкість до розтріскування бобів достатньо витримки рослин в термостаті при темпера- турі +40оС і відносній вологості повітря 45, 30 або 10 % протягом двох діб, для експрес-оцінки – протягом доби##submission.downloads##
Опубліковано
2016-02-15
Номер
Розділ
ФІЗІОЛОГО–ГЕНЕТИЧНІ ТА БІОХІМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 О. З. Щербина, В. М. Стариченко
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
При розміщенні текстів статей в електронних ресурсах авторські права зберігаються за автором друкованої публікації.
Автор може не погоджуватися з правками рецензентів і редакції, мотивуючи при цьому свою точку зору.
Автор може вимагати від редакції пояснень або змін у випадку виявлення істотних помилок у його статті.
Автор може використовувати матеріали, опубліковані в журналі «Селекція і насінництво» у своїх роботах, обов’язково посилаючись на наш журнал.