Метод оцінювання зразків сої на стійкість до розтріскування бобів
DOI:
https://doi.org/10.30835/2413-7510.2012.59825Ключові слова:
Соя, селекція, розтріскування бобів, метод оцінюванняАнотація
Для ефективного добору та порівняння різних за тривалістю періо- ду вегетації зразків сої запропоновано метод оцінювання рослин на стій- кість до розтріскування бобів в лабораторних умовах. Суть методу полягає у витримці рослин у фазі повної стиглості в термостаті при певній темпера- турі та вологості та облік бобів, що розтріскались, через певні проміжки часу. Встановлено, що для результативної оцінки зразків на стійкість до розтріскування бобів достатньо витримки рослин в термостаті при темпера- турі +40оС і відносній вологості повітря 45, 30 або 10 % протягом двох діб, для експрес-оцінки – протягом доби##submission.downloads##
Опубліковано
2016-02-15
Номер
Розділ
ФІЗІОЛОГО–ГЕНЕТИЧНІ ТА БІОХІМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 О. З. Щербина, В. М. Стариченко
![Creative Commons License](http://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png)
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
При розміщенні текстів статей в електронних ресурсах авторські права зберігаються за автором друкованої публікації.
Автор може не погоджуватися з правками рецензентів і редакції, мотивуючи при цьому свою точку зору.
Автор може вимагати від редакції пояснень або змін у випадку виявлення істотних помилок у його статті.
Автор може використовувати матеріали, опубліковані в журналі «Селекція і насінництво» у своїх роботах, обов’язково посилаючись на наш журнал.