Генетичний аналіз основних ознак якості гранулярного крохмалю у кукурудзи на основі мутації SU1
DOI:
https://doi.org/10.30835/2413-7510.2012.59827Ключові слова:
Кукурудза, мутант su1, якість гранулярного крохмалю, генетичний аналізАнотація
Встановлено, що основні ознаки якості гранулярного крохмалю у но- сіїв ендоспермової мутації кукурудзи su1 мають кількісну природу і суттєво залежать від взаємодій ген : генотип. Діаметр крохмальних гранул і вміст крохмалю в зерні носіїв мутації su1 успадковуються за типом позитивного наддомінування, а вміст амілози в крохмалі – за типом неповного доміну- вання із суттєвим вкладом до дисперсії адитивних ефектів. Виділено лінії - носії мутації su1 з високими ефектами комбінаційної здатності за основними ознаками якості гранулярного крохмалю##submission.downloads##
Опубліковано
2016-02-15
Номер
Розділ
ФІЗІОЛОГО–ГЕНЕТИЧНІ ТА БІОХІМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 С. М. Тимчук, М. М. Мартинюк, В. В. Поздняков, В. М. Тимчук, О. В. Анциферова, Ю. В. Харченко, Л. Я. Харченко
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
При розміщенні текстів статей в електронних ресурсах авторські права зберігаються за автором друкованої публікації.
Автор може не погоджуватися з правками рецензентів і редакції, мотивуючи при цьому свою точку зору.
Автор може вимагати від редакції пояснень або змін у випадку виявлення істотних помилок у його статті.
Автор може використовувати матеріали, опубліковані в журналі «Селекція і насінництво» у своїх роботах, обов’язково посилаючись на наш журнал.