Оцінка термомутантів м2-м5 пшениці м’якої озимої, відібраних з колекційних зразків пшениці м’якої ярої
DOI:
https://doi.org/10.30835/2413-7510.2011.66065Ключові слова:
Колекційний зразок, пшениця яра, пшениця озима, низькі температури, термічний мутагенез, сортАнотація
Показано ефективність створення вихідного матеріалу і сортів озимої м’якої пшениці шляхом дії низької температури (термічного мутагенезу) на проростки та рослини колекційних зразків пшениці м’якої ярої різного еколого-географічного походження. Вивчали прояв закономірностей мінливості і адаптивної здатності створених термомутантів М2-М5 пшениці озимої та спостерігали значну мінливість морфологічних ознак і біологічних властивостей. Наведено результати всебічної оцінки комплексу господарсько корисних ознак колекційного зразка пшениці ярої сорту Flambord (Франція) та створеного на його основі сорту пшениці озимої Волошкова##submission.downloads##
Опубліковано
2016-04-11
Номер
Розділ
МЕТОДИ І РЕЗУЛЬТАТИ СЕЛЕКЦІЇ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Л. М. Голик
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
При розміщенні текстів статей в електронних ресурсах авторські права зберігаються за автором друкованої публікації.
Автор може не погоджуватися з правками рецензентів і редакції, мотивуючи при цьому свою точку зору.
Автор може вимагати від редакції пояснень або змін у випадку виявлення істотних помилок у його статті.
Автор може використовувати матеріали, опубліковані в журналі «Селекція і насінництво» у своїх роботах, обов’язково посилаючись на наш журнал.