Перспективи селекції на оптимізацію жирнокислотного складу олії сучасних сортів ненаркотичних конопель

Автор(и)

  • В. Г. Вировець Інститут луб’яних культур та фітофармацевтичної сировини НААН, Ukraine https://orcid.org/0000-0003-2069-8808
  • І. М. Лайко Інститут луб’яних культур та фітофармацевтичної сировини НААН, Ukraine
  • І. В. Верещагін Інститут луб’яних культур та фітофармацевтичної сировини НААН, Ukraine
  • С. М. Тимчук Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААН, Ukraine
  • В. В. Поздняков Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААН, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.30835/2413-7510.2011.66619

Ключові слова:

Коноплі, жирнокислотний склад олії, токофероли

Анотація

У статті наведені відомості про жирнокислотний склад олії різних сор-тів ненаркотичних конопель та результати порівняльного аналізу цього скла-ду. Розглядається проблема окислення олії і результати дослідження токофролів як важливої складової антиоксидантної системи даного продукту

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-04-15

Номер

Розділ

ФІЗІОЛОГО–ГЕНЕТИЧНІ ТА БІОХІМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ