Селекційна цінність сортів озимої пшениці Різного еколого–географічного походження для підвищення адаптивного потенціалу в умовах східного Лісостепу України
DOI:
https://doi.org/10.30835/2413-7510.2009.77055Ключові слова:
Озима пшениця, сорт, зимостійкість, адаптивність, пластичність, стабільність, урожайність, ознакаАнотація
В статті наведено результати вивчення екологічної пластичності та стабільності показника урожайності за сумою рангів генотипового ефекту (Еі) і коефіцієнту регресії (Rі) 50 сортів озимої пшениці різного еколого-географічного походження. Виявлено та запропоновано для використання в практичній селекції на підвищення стійкості до несприятливих чинників зовнішнього середовища носії господарсько-цінних ознак, які поєднують в собі добрі продуктивні властивості та високий адаптивний потенціал##submission.downloads##
Опубліковано
2016-09-07
Номер
Розділ
МЕТОДИ І РЕЗУЛЬТАТИ СЕЛЕКЦІЇ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 А. Ф. Звягін, Н. І. Рябчун, О. Ю. Леонов
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
При розміщенні текстів статей в електронних ресурсах авторські права зберігаються за автором друкованої публікації.
Автор може не погоджуватися з правками рецензентів і редакції, мотивуючи при цьому свою точку зору.
Автор може вимагати від редакції пояснень або змін у випадку виявлення істотних помилок у його статті.
Автор може використовувати матеріали, опубліковані в журналі «Селекція і насінництво» у своїх роботах, обов’язково посилаючись на наш журнал.