Високомолекулярні глютенінові білки в ідентифікації і паспортизації генофонду озимої м’якої пшениці
DOI:
https://doi.org/10.30835/2413-7510.2008.77243Ключові слова:
Озима м’яка пшениця, високомолекулярні глютеніни, поліморфізм, якість зернаАнотація
На репрезентативній вибірці сортів озимої м’якої пшениці встановлено, що глютенінові спектри генетично стабільні, але менш сортоспецифічні, ніж гліадинові. За різницями у структурі спектру високомолекулярних глютенінів і впливом окремих субодиниць на показники якості зерна вивчені сорти розділилися на 11 груп. Із 1060 сортів майже п’ята частина за локусами глютенінових білків виявилась гетерогенною##submission.downloads##
Опубліковано
2016-09-09
Номер
Розділ
ФІЗІОЛОГО–ГЕНЕТИЧНІ ТА БІОХІМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 І. А. Панченко, З. В. Усова, В. В. Лучной, В. К. Рябчун, О. Ю. Леонов
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
При розміщенні текстів статей в електронних ресурсах авторські права зберігаються за автором друкованої публікації.
Автор може не погоджуватися з правками рецензентів і редакції, мотивуючи при цьому свою точку зору.
Автор може вимагати від редакції пояснень або змін у випадку виявлення істотних помилок у його статті.
Автор може використовувати матеріали, опубліковані в журналі «Селекція і насінництво» у своїх роботах, обов’язково посилаючись на наш журнал.