Оптимізація сортового складу озимої пшениці за параметрами екологічної стійкості в умовах південного Степу України
DOI:
https://doi.org/10.30835/2413-7510.2008.77250Ключові слова:
Озима пшениця, стабільність, пластичність, гомеостатиність, селекційна цінність, мінливість, спадковістьАнотація
Проведена порівняльна оцінка сортів озимої пшениці останніх двох сортозмін за рівнем їх екологічної стійкості, конкретизовані деякі критерії адаптивної системи оптимізації сортового складу. Вирощування сортів різного ступеня інтенсивності, генетично і біологічно різнорідних, дозволяє ефективно використовувати агроекологічний потенціал кожної зони##submission.downloads##
Опубліковано
2016-09-09
Номер
Розділ
СОРТОВИВЧЕННЯ ТА СОРТОЗНАВСТВО
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 В. В. Базалій, О. В. Ларченко, Г. Г. Базалій
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
При розміщенні текстів статей в електронних ресурсах авторські права зберігаються за автором друкованої публікації.
Автор може не погоджуватися з правками рецензентів і редакції, мотивуючи при цьому свою точку зору.
Автор може вимагати від редакції пояснень або змін у випадку виявлення істотних помилок у його статті.
Автор може використовувати матеріали, опубліковані в журналі «Селекція і насінництво» у своїх роботах, обов’язково посилаючись на наш журнал.