Оптимізація сортового складу озимої пшениці за параметрами екологічної стійкості в умовах південного Степу України

Автор(и)

  • В. В. Базалій Херсонський державний аграрний університет, Україна
  • О. В. Ларченко Херсонський державний аграрний університет, Україна
  • Г. Г. Базалій Херсонський державний аграрний університет, Україна

DOI:

https://doi.org/10.30835/2413-7510.2008.77250

Ключові слова:

Озима пшениця, стабільність, пластичність, гомеостатиність, селекційна цінність, мінливість, спадковість

Анотація

Проведена порівняльна оцінка сортів озимої пшениці останніх двох сортозмін за рівнем їх екологічної стійкості, конкретизовані деякі критерії адаптивної системи оптимізації сортового складу. Вирощування сортів різного ступеня інтенсивності, генетично і біологічно різнорідних, дозволяє ефективно використовувати агроекологічний потенціал кожної зони

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-09-09

Номер

Розділ

СОРТОВИВЧЕННЯ ТА СОРТОЗНАВСТВО