Адаптивні особливості генотипів вівса за кількісними ознаками якості зерна

Авторы

  • А. Я. Марухняк Інститут сільського господарства Карпатського регіону НААН, Ukraine
  • А. О. Дацько Інститут сільського господарства Карпатського регіону НААН, Ukraine https://orcid.org/0000-0002-7835-3848
  • Ю. А. Лісова Інститут сільського господарства Карпатського регіону НААН, Ukraine https://orcid.org/0000-0001-8751-9785
  • Г. І. Марухняк Інститут сільського господарства Карпатського регіону НААН, Ukraine https://orcid.org/0000-0001-5318-0402

DOI:

https://doi.org/10.30835/2413-7510.2013.54065

Ключевые слова:

Овес, генотип, сортозразок, ознака якості, гомеостатичність, селекційна цінність, категорія

Аннотация

Наведено результати вивчення показників гомеостатичності та селекційної цінності сортозразків плівчастого вівса за ознаками маси 1000 зерен, натурної маси і плівчастості зерна у контрастних умовах вирощування. Проведено розподіл сортів і ліній вівса за категоріями високої, середньої та низької гомеостатичності і селекційної цінності. Визначено сортозразки з високими та середніми адаптивними властивостями за комплексом ознак якості зерна.

Опубликован

2015-11-23

Выпуск

Раздел

МЕТОДЫ И РЕЗУЛЬТАТЫ СЕЛЕКЦИИ