Приготування фільтратів культуральної рідини гриба Fusarium Solani Sacc. Для використання в клітинній селекції баклажана на стійкість проти фузаріозного в’янення

Авторы

  • Т. В. Івченко Інститут овочівництва і баштанництва НААН, Ukraine
  • Г. В. Мозговська Інститут овочівництва і баштанництва НААН, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.30835/2413-7510.2013.54078

Ключевые слова:

Баклажан, фільтрат культуральної рідини (ФКР), поживне середовище Чапека і Річардсона, культивування, токсичність

Аннотация

Досліджено різні способи отримання фільтратів культуральної рідини збудника фузаріозного в’янення Fusarium solani Sacc. Встановлено, що в дослідженнях з клітинної селекції баклажана оптимальними є добори на селективних середовищах з 40 або 50 % вмістом фільтратів культуральної рідини, культивованих на середовищі за прописом Річардсона

Опубликован

2015-11-23

Выпуск

Раздел

ФИЗИОЛОГО–ГЕНЕТИЧЕСКИЕ И БИОХИМИЧЕСКИЕ ИССЛЕДОВАНИЯ