Генетичний аналіз вмісту олії в зерні восковидної кукурудзи

Авторы

  • С. М. Тимчук Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр'єва НААН, Ukraine
  • Н. В. Ларінцева Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр'єва НААН, Ukraine
  • В. В. Поздняков Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр'єва НААН, Ukraine
  • В. М. Тимчук Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр'єва НААН, Ukraine
  • О. В. Анциферова Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр'єва НААН, Ukraine
  • Г. С. Потапенко Харківський національний педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди, Ukraine
  • Ю. В. Харченко
  • Л. Я. Харченко Устимівська дослідна станція рослинництва, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.30835/2413-7510.2013.54087

Ключевые слова:

Кукурудза, мутант wx, вміст олії, зерно, генетичний аналіз

Аннотация

Встановлено, що вміст олії в зерні восковидної кукурудзи має кількісну природу і вирізняється досить широкою мінливістю. Основним типом успадкування цієї ознаки є неповне домінування із суттєвим внеском до дисперсії адитивних ефектів. Виділено інбредні лінії восковидної кукурудзи з високими і стабільними ефектами комбінаційної здатності за вмістом олії в зерні. 

Опубликован

2015-11-23

Выпуск

Раздел

ФИЗИОЛОГО–ГЕНЕТИЧЕСКИЕ И БИОХИМИЧЕСКИЕ ИССЛЕДОВАНИЯ