Термостійкість та схожість насіння гібридів кукурудзи залежно від режимів їх сушін-ня
DOI:
https://doi.org/10.30835/2413-7510.2014.42140Ключові слова:
Сушіння, термостійкість, вологість, схожість, насіння кукурудзиАнотація
Визначено елементи термостійкості насіння гібридів кукурудзи, які включають їх стиглість, вологість, сортову особливість, температуру та швидкість вологовіддачі насінини. Виходячи із термостійкості та схожості насіння, встановлено оптимальні температурні режими сушіння, які становлять 30–50 оC для зерна з вологістю 22–40 %.
Посилання
Baum AE, Carvers VA. Corn drying. Moscow: Kolos; 1983. 223 p.
Atanazevich VI. Corn drying. Moscow: Agropromizdat; 1989. 240 p.
Telengator MA, Ukolov VS, Kuzmin II. Handling and storage of seeds. Moscow: Kolos; 1980. 272 p.
Crop seeds. The method of determining the quality of: DSTU 4138-2002 [introduction of 2004-01-01]. - Kiev: Derzhspozhivstandart of Ukraine; 173 p.
Repin AN, Naumenko AI. Method of cold germination of maize. Bull. Institute of maize. 1972; 5–6:55–58.
Lebіd YeM, Tsikov VS, Pashchenko YuM et al. Methodology for conducting field experiments with corn. Dnipropetrovsk; 2008. 27 p.
Gіrnik ML, Myroniuk SK, Anіskіn VI. Mechanization and automation of post-harvest grain handling. Kiev: Harvest; 1976. 152 p.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 М. Я. Кирпа, М. О. Стюрко
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
При розміщенні текстів статей в електронних ресурсах авторські права зберігаються за автором друкованої публікації.
Автор може не погоджуватися з правками рецензентів і редакції, мотивуючи при цьому свою точку зору.
Автор може вимагати від редакції пояснень або змін у випадку виявлення істотних помилок у його статті.
Автор може використовувати матеріали, опубліковані в журналі «Селекція і насінництво» у своїх роботах, обов’язково посилаючись на наш журнал.