Крупність та посівні якості насіння пшениці озимої
DOI:
https://doi.org/10.30835/2413-7510.2013.54091Ключові слова:
Пшениця озима, насіння, показник проростання, крупність, сепарування, передпосівний обігрівАнотація
Проведено науково-теоретичний аналіз робіт із вивчення крупності насіння різних культур, досліджено вплив крупності на енергію проростання, схожість і силу росту у сортів пшениці озимої. З метою підвищення якості запропоновано відбирати для сівби насіння фракції 2,5х20 мм і більше, з масою 1000 зерен понад 40 г, а також проводити його передпосівний обігрів.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 М. Я. Кирпа
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
При розміщенні текстів статей в електронних ресурсах авторські права зберігаються за автором друкованої публікації.
Автор може не погоджуватися з правками рецензентів і редакції, мотивуючи при цьому свою точку зору.
Автор може вимагати від редакції пояснень або змін у випадку виявлення істотних помилок у його статті.
Автор може використовувати матеріали, опубліковані в журналі «Селекція і насінництво» у своїх роботах, обов’язково посилаючись на наш журнал.