Організація виробничого навчання майбутніх кухарів у професійних торгово-кулінарних училищах України (60-80-ті роки ХХ століття)
DOI:
https://doi.org/10.15587/2519-4984.2017.108804Ключові слова:
кухар, історичний досвід, професійно-практична підготовка, виробниче навчання, професійні торгово-кулінарні училищаАнотація
У дослідженні проаналізовані особливості організації виробничого навчання майбутніх кухарів у професійних торгово-кулінарних училищах у 60–80 рр. ХХ століття. Визначено зміст професійно-практичної підготовки, охарактеризовано її основні тенденції у досліджуваний період. Обґрунтована необхідність звернення до вітчизняного історичного досвіду, що дозволить віднайти найбільш раціональні засоби підвищення ефективності професійно-практичної підготовки у сучасних умовах
Посилання
- Grynevych, L. M. (2016). Profesiyno-tehnichna osvita – tse chastyna nacionalnoi bezpeky krainy [Vocational education is part of a national oneSecurity of the country]. Profesiyno-tehnichna osvita, 2, 4–7.
- Bezruchenkov, Yu. (2013). Formuvannya profesiynoi kultury maybutnogo fahivtsya restorannogo gospodarstva yak naukovo-pedagogichna problema [Formation of professional culture of the future specialist Restaurant management as a scientific and pedagogical problem]. Pedagogika i psyhologiya profesiynoi osvity, 2, 28–35.
- Nychkalo, N. G. (2004). Problemy pidgotovky vyrobnychogo personalu u XXI stolitti: konceptualnyi aspekt [Problems of preparation of the vibronic personnel in the XXI st century: conceptual aspect]. Profesiyna osvita: pedagogika i psyhologiya, 4, 19–36.
- Nychkalo, N. G. (Ed.) (2000). Profesiyna osvita: slovnyk [Professional education: vocabulary]. Kyiv: Vycshaya shkola, 380.
- Batyshev, S. Ya. (Ed.) (1999). Professional'naya pedagogika [Professional pedagogy]. Moscow: Associaciya «Professional'noe obrazovanie», 804.
- Krupickiy, E. I. (1977). Organizaciya teoreticheskogo obucheniya v uchilishhah proftehobrazovaniya [Organization of theoretical education in schools Vocational education]. Minsk: Vycshaya shkola, 159.
- Skakun, V. A. (1977). Metodika tekushhego kontrolya znaniy, ucheniy i navykov uchashhihsya na urokah proizvodstvennogo obucheniya [Methods for monitoring knowledge, exercises and skillsStudents at the lessons of industrial training]. Moscow: Vycshaya shkola, 72.
- Sinelshhikova, K. K. (1975). Proizvodstvennoe obuchenie povarov [Production training for cooks]. Moscow: Vycshaya shkola, 168.
- Tamarin, N. I., Shafarenko, M. S. (1978). Spravochnaya kniga mastera proizvodstvennogo obucheniya [Reference book of the master of productionLearning]. Moscow: Vycshaya shkola, 207.
- Arhiv DNZ «Hmel'nyc'kyj centr profesijno-tehnichnoi' osvity sfery poslug». Direktivy za 1966 g. 127 ark.
- Tsentralnyi derzhavnyi arkhiv vyshchykh orhaniv vlady ta upravlinnia Ukrainy Kyiv. TsDAVO Ukrainy. f. 423. op. 17. spr. 3. 145 ark.
- Tsentralnyi derzhavnyi arkhiv vyshchykh orhaniv vlady ta upravlinnia Ukrainy Kyiv. TsDAVO Ukrainy. f. 423. op. 17. spr. 483. 237 ark.
- Obzor o rabote professional'nyh torgovo-kulinarnyh, torgovyh i kulinarnyh uchilishh Ministerstva torgovli Ukrainskoi SSR v 1976–1977 uchebnom godu [Review of the work of professional trade, culinary, trade andCulinary schools of the Ministry of Trade of the Ukrainian SSR in 1976–1977 academic year] (1977). Kyiv: Mezhvuzovskoe poligraficheskoe predprijatie pri KINH, 49.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Iryna Drozich
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Наше видання використовує положення про авторські права Creative Commons CC BY для журналів відкритого доступу.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
1. Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.