Дослідження вмісту флавоноїдів та антиоксидантної активності сировини Parthenocissus quinquefolia (L.) Planch.
DOI:
https://doi.org/10.15587/2519-4852.2023.295506Ключові слова:
Parthenocissus quinquefolia, листя, пагони, плоди, поліфенольні сполуки, флавоноїди, катехіни, рутин, ВЕРХ, антиоксидантна активністьАнотація
Метою дослідження було визначити компонентний склад та кількісний вміст флавоноїдів, в тому числі катехінів, у листі, пагонах та плодах дівочого винограду п’ятилистого (Parthenocissus quinquefolia (L.) Planch.) для подальшої стандартизації сировини та встановити антиоксидантну активність водно-спиртових екстрактів досліджених видів сировини.
Матеріали і методи. Листя та пагони P. quinquefolia було заготовлено у фазу квітування (липень), плоди – під час повної стиглості (вересень-жовтень) у 2020 р. у с. Лісники Обухівського району Київської області (Україна). Визначення компонентного складу та кількісного вмісту флавоноїдів, в тому числі катехінів, проводили методом високоефективної рідинної хроматографії (ВЕРХ) на рідинному хроматографi Agilent Technologies 1200. Ідентифікацію та кількісний аналіз проводили з використанням стандартних розчинів флавоноїдів (рутину, кверцетин-3-b-глікозиду, нарингіну, неогесперидину, кверцетину, нарингеніну, кемпферолу, лютеоліну, апігеніну) та катехінів (пірокатехіну, катехіну, епікатехіну, епікатехінгалату та галокатехіну). Антиоксидантну активність визначали спектрофотометричним методом при 347 нм за здатністю пригнічувати процес аутоокиснення адреналіну in vitro.
Результати. В результаті дослідження було ідентифіковано 9 сполук фенольної природи: рутин, кверцетин, кверцетин-3-b-глікозид, нарингін, епікатехін, катехін, галокатехін, епікатехінгалат. Встановлено, що за кількісним вмістом у листі, пагонах та плодах винограду дівочого п’ятилистого переважають рутин, кверцетин, епікатехін, катехін.
Встановлено, що за здатністю пригнічувати аутоокиснення адреналіну in vitro екстракти листя з пагонами та плодів P. quinquefolia проявляють виражену антиоксидантну активність.
Висновки. Досить високий вміст у листі, пагонах і плодах винограду дівочого п’ятилистого рутину, кверцетину, епікатехіну і катехіну представляє науковий інтерес, адже виявлені сполуки проявляють виражену фармакологічну дію.
Отримані результати можуть бути використані для стандартизації сировини винограду дівочого п’ятилистого, а відмінності у кількісному вмісті галокатехіну у різних видах сировини, а також наявність нарингіну у листі та пагонах і лютеоліну – у плодах винограду дівочого п’ятилистого – у якості діагностичних ознак даних видів сировини.
Результати дослідження антиоксидантної активності підтверджують перспективи використання даної сировини для створення нових препаратів з антиоксидантною дією
Посилання
- Yu, J., Niu, Y., You, Y., Cox, C. J., Barrett, R. L., Trias‐Blasi, A. et al. (2022). Integrated phylogenomic analyses unveil reticulate evolution in Parthenocissus(Vitaceae), highlighting speciation dynamics in the Himalayan–Hengduan Mountains. New Phytologist, 238 (2), 888–903. doi: https://doi.org/10.1111/nph.18580
- Lu, L., Wen, J., Chen, Z. (2011). A combined morphological and molecular phylogenetic analysis of Parthenocissus (Vitaceae) and taxonomic implications. Botanical Journal of the Linnean Society, 168 (1), 43–63. doi: https://doi.org/10.1111/j.1095-8339.2011.01186.x
- Wen, J., Lu, L., Nie, Z., Liu, X., Zhang, N., Ickert‐Bond, S., Gerrath, J. et al. (2018). A new phylogenetic tribal classification of the grape family (Vitaceae). Journal of Systematics and Evolution, 56 (4), 262–272. doi: https://doi.org/10.1111/jse.12427
- Chen, Z. D., Ren, H., Wen, J.; Wu, Z. Y., Raven, P. H., Hong, D. Y. (Eds.) (2007). Parthenocissus Planchon. Flora of China. Vol. 12. Beijing – St. Louis: Science Press, Missouri Botanical Garden Press, 173–177.
- Mosyakin, S. L., Fedoronchuk M. F. (1999). Vascular plants of Ukraine. A nomenclatural checklist. Kyiv, 346.
- Ismail, N. R., Kadhim, E. J. (2021). Phytochemical Screening and Isolation of New Compounds. International Journal of Drug Delivery Technology, 11 (3), 1033–1039.
- Kovalenko, O. A., Kalista, M. S. (2019). Germination biology of Parthenocissus quinquefolia (L.) Planch. (Vitaceae). Thaiszia – journal of botany, 29 (2), 179–190. doi: https://doi.org/10.33542/tjb2019-2-04
- Pringle, J. S. (2010). Nomenclature of the thicket creeper. Parthenocissus inserta (Vitaceae). The Michigan Botanist, 49 (3), 73–78.
- Faisal, S., Perveen, A., Khan, Z.-U-D., Sardar, A. A., Shaheen, Sh., Manzoor, A. (2018). Phytochemical screening and antioxidant potential of Parthenocissus quinquefolia (L.) Planch extracts of bark and stem. Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences, 31 (5), 1813–1816.
- Liang, X., Gao, Y., Fei, W., Zou, Y., He, M., Yin, L. et al. (2018). Chemical characterization and antioxidant activities of polysaccharides isolated from the stems of Parthenocissus tricuspidata. International Journal of Biological Macromolecules, 119, 70–78. doi: https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2018.07.131
- Kim, H. J., Saleem, M., Seo, S. H., Jin, C., Lee, Y. S. (2005). Two New Antioxidant Stilbene Dimers, Parthenostilbenins A and B fromParthenocissus tricuspidata. Planta Medica, 71 (10), 973–976. doi: https://doi.org/10.1055/s-2005-871229
- Kwack, M. H., Ha, D.-L., Lee, W. J. (2022). Preventative effects of antioxidants on changes in sebocytes, outer root sheath cells, and Cutibacterium acnes-pretreated mice by particulate matter: No significant difference among antioxidants. International Journal of Immunopathology and Pharmacology, 36. doi: https://doi.org/10.1177/03946320221112433
- Kumar, S., Kunaparaju, N., Zito, S. W., Barletta, M. A. (2011). Effect of Wrightia tinctoria and Parthenocissus quinquefolia on blood glucose and Insulin levels in the Zucker Diabetic Rat Model. Journal of Complementary and Integrative Medicine, 8 (1), 1–12. doi: https://doi.org/10.2202/1553-3840.1538
- Jang, M., Cai, L., Udeani, G. O., Slowing, K. V., Thomas, C. F., Beecher, C. W. W. et al. (1997). Cancer Chemopreventive Activity of Resveratrol, a Natural Product Derived from Grapes. Science, 275 (5297), 218–220. doi: https://doi.org/10.1126/science.275.5297.218
- Lamikanra, O., Grimm, C. C., Rodin, J. B., Inyang, I. D. (1996). Hydroxylated Stilbenes in Selected American Wines. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 44 (4), 1111–1115. doi: https://doi.org/10.1021/jf950274j
- Lee, S. H., Liu, Q., Hwang, B. Y., Lee, M. K. (2013). Inhibitory Effects of Stilbene Derivatives from Parthenocissus Tricuspidata on Adipocyte Differentiation and Pancreatic Lipase. Natural Product Communications, 8 (10), 1439–1441. doi: https://doi.org/10.1177/1934578x1300801026
- Tanaka, T., Ohyama, M., Morimoto, K., Asai, F., Iinuma, M. (1998). A resveratrol dimer from Parthenocissus tricuspidata. Phytochemistry, 48 (7), 1241–1243. doi: https://doi.org/10.1016/s0031-9422(97)00898-4
- He, S., Lu, Y., Wu, B., Pan, Y. (2007). Isolation and purification of antioxidative isomeric polyphenols from the roots of Parthenocissus laetevirens by counter-current chromatography. Journal of Chromatography A, 1151 (1-2), 175–179. doi: https://doi.org/10.1016/j.chroma.2007.02.102
- Jeon, J.-S., Kim, C. Y. (2013). Preparative separation and purification of flavonoids and stilbenoids from Parthenocissus tricuspidata stems by dual-mode centrifugal partition chromatography. Separation and Purification Technology, 105, 1–7. doi: https://doi.org/10.1016/j.seppur.2012.11.010
- Hwang, H. K., Sung, H. K., Wang, W. K., Kim, I. H. (1995). Flavonol glycosides from Parthenocissus tricuspidata. Yakhak Hoechi, 39 (3), 289–296.
- Saleem, M., Kim, H. J., Jin, C., Lee, Y. S. (2004). Antioxidant caffeic acid derivatives from leaves ofparthenocissus tricuspidata. Archives of Pharmacal Research, 27 (3), 300–304. doi: https://doi.org/10.1007/bf02980064
- Kuznietsova, V. Yu., Kyslychenko, V. S., Adamenko, K. V. (2007). Analysis of lipophilic fractions of wild grape leaves. Pharmaceutical Review, 2, 82–85.
- Nguyen, P.-H., Zhao, B. T., Lee, J. H., Kim, Y. H., Min, B. S., Woo, M. H. (2014). Antithrombotic Phenolics from the Stems of Parthenocissus tricuspidata Possess Anti-inflammatory Effect. Bulletin of the Korean Chemical Society, 35 (6), 1763–1768. doi: https://doi.org/10.5012/bkcs.2014.35.6.1763
- Konovalova, O. Yu., Yashchuk, B. O., Hurtovenko, I. O. (2021). Vyznachennia vmistu vilnykh mono- ta dysakharydiv u syrovyni divochoho vynohradu piatylystochkovoho. Ideas and innovations in natural sciences. Lublin, 154–156. doi: https://doi.org/10.30525/978-9934-26-047-6-41
- Yang, J., Wang A., Ji, T., Su, Y. (2010). Chemical constituents from Parthenocissus quinquefolia. China Journal of Chinese Materia Medica, 35 (12), 1573–1576. doi: https://doi.org/10.4268/cjcmm20101215
- Khan, Z. U. D., Faisal, S., Perveen, A., Sardar, A. A., Siddiqui, S. Z. (2018). Phytochemical properties and antioxidant activities of leaves and fruits extracts of Parthenocissus quinquefolia (L.) Planch. Bangladesh Journal of Botany, 47 (1), 33–38.
- Gai, C.Y., Liu, H.M., Li, J., Li, J. (2010). Extraction and Content Determination of Total Flavonoid in Parthenocissus quinquefolia. Special Wild Economic Animal and Plant Research, 2, 20.
- Shi, J., Han, X., Zhang, Y., Sun, T., Diao, H., Cao, X. (2010). Extraction techniques and identification of flavonoids in parthenocissus seeds. China Med. Her. 18, 33.
- Zhao, X., Zhang, Y., Long, T., Wang, S., Yang, J. (2022). Regulation Mechanism of Plant Pigments Biosynthesis: Anthocyanins, Carotenoids, and Betalains. Metabolites, 12 (9), 871. doi: https://doi.org/10.3390/metabo12090871
- Ben Ticha, M., Meksi, N., Attia, H. E., Haddar, W., Guesmi, A., Ben Jannet, H., Mhenni, M. F. (2017). Ultrasonic extraction of Parthenocissus quinquefolia colorants: Extract identification by HPLC-MS analysis and cleaner application on the phytodyeing of natural fibres. Dyes and Pigments, 141, 103–111. doi: https://doi.org/10.1016/j.dyepig.2017.02.002
- Mathew, S., Abraham, T. E., Zakaria, Z. A. (2015). Reactivity of phenolic compounds towards free radicals under in vitro conditions. Journal of Food Science and Technology, 52(9), 5790–5798. doi: https://doi.org/10.1007/s13197-014-1704-0
- Mohamed, A. A., Salah, M. M., El-Dein, M. M. Z., EL-Hefny, M., Ali, H. M., Farraj, D. A. A. et al. (2021). Ecofriendly Bioagents, Parthenocissus quinquefolia, and Plectranthus neochilus Extracts to Control the Early Blight Pathogen (Alternaria solani) in Tomato. Agronomy, 11 (5), 911. doi: https://doi.org/10.3390/agronomy11050911
- Batiha, G. E.-S., Beshbishy, A. M., Ikram, M., Mulla, Z. S., El-Hack, M. E. A., Taha, A. E. et al. (2020). The Pharmacological Activity, Biochemical Properties, and Pharmacokinetics of the Major Natural Polyphenolic Flavonoid: Quercetin. Foods, 9 (3), 374. doi: https://doi.org/10.3390/foods9030374
- Ullah, A., Munir, S., Badshah, S. L., Khan, N., Ghani, L., Poulson, B. G. et al. (2020). Important Flavonoids and Their Role as a Therapeutic Agent. Molecules, 25 (22), 5243. doi: https://doi.org/10.3390/molecules25225243
- Budniak, L., Vasenda, M., Marchyshyn, S., Kurylo, K. (2020). Determination of the optimum extraction regime of reducing compounds and flavonoids of Primula denticulata Smith leaves by a dispersion analysis. Pharmacia, 67 (4), 373–378. doi: https://doi.org/10.3897/pharmacia.67.e54170
- Pyrzynska, K., Sentkowska, A. (2019). Chromatographic analysis of polyphenols. Polyphenols in plants. Academic Press, 353–364. doi: https://doi.org/10.1016/b978-0-12-813768-0.00021-9
- Tao, W., Zhou, Z., Zhao, B., Wei, T. (2016). Simultaneous determination of eight catechins and four theaflavins in green, black and oolong tea using new HPLC–MS–MS method. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis, 131, 140–145. doi: https://doi.org/10.1016/j.jpba.2016.08.020
- Hurtovenko, I. O. (2020). Porivnialne farmakohnostychne doslidzhennia deiakykh vydiv rodu ahastakhe (Agastache J.Clayton ex Gronov). Kyiv: ZDMU, 267.
- Enogieru, A. B., Haylett, W., Hiss, D. C., Bardien, S., Ekpo, O. E. (2018). Rutin as a Potent Antioxidant: Implications for Neurodegenerative Disorders. Oxidative Medicine and Cellular Longevity, 2018, 1–17. doi: https://doi.org/10.1155/2018/6241017
- Oyagbemi, A. A., Bolaji‐Alabi, F. B., Ajibade, T. O., Adejumobi, O. A., Ajani, O. S., Jarikre, T. A. et al. (2020). Novel antihypertensive action of rutin is mediated via inhibition of angiotensin converting enzyme/mineralocorticoid receptor/angiotensin 2 type 1 receptor (ATR1) signaling pathways in uninephrectomized hypertensive rats. Journal of Food Biochemistry, 44 (12). doi: https://doi.org/10.1111/jfbc.13534
- Zupanets, I. A., Holubovska, O. A., Shkurba, A. V., Shebeko, S. K., Shalamai, A. S. (2020). Perspektyvy vyvchennia zastosuvannia preparativ kvertsetynu v likuvanni COVID-19. Ukrainian Medical Journal, 136 (1), 75–78. doi: https://doi.org/10.32471/umj.1680-3051.136.177136
- Yang, D., Wang, T., Long, M., Li, P. (2020). Quercetin: Its Main Pharmacological Activity and Potential Application in Clinical Medicine. Oxidative Medicine and Cellular Longevity, 2020, 1–13. doi: https://doi.org/10.1155/2020/8825387
![Дослідження вмісту флавоноїдів та антиоксидантної активності сировини Parthenocissus quinquefolia (L.) Planch.](https://journals.uran.ua/public/journals/268/submission_295506_333814_coverImage_uk_UA.jpg)
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2023 Olena Konovalova, Bohdana Yashchuk, Iryna Hurtovenko, Olha Shcherbakova, Mariia Kalista, Natalia Sydora
![Creative Commons License](http://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png)
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Наше видання використовує положення про авторські права Creative Commons CC BY для журналів відкритого доступу.