Дослідження функціональної композиції «Ефект» для спеціальних харчових продуктів (для людей з надлишковою вагою)
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.38182Ключові слова:
надлишкова вага, ожиріння, функціональна композиція, інгредієнти, спеціальні харчові продукти, спортсмени, регуляція ваги тілаАнотація
Представлено аналіз результатів розробки функціональної композиції, з біологічно активних речовин з направленою фізіологічною дією на організм для використання їх у професійному спорті, а також в харчуванні населення: особливо для людей з надлишковою вагою для регуляції ваги тіла. Застосування методології проектування модельної функціональної композиції дає можливість розширювати асортимент харчових продуктів спеціального призначення, яку можна використовувати в кондитерському виробництві, зокрема для цукерок.Посилання
- Ryden, L., Standl, E., Bartnik, M., Van den Berghe, G., Betteridge, J., de Boer, M.-J., Cosentino, F. et al. (2006, June 13). Guidelines on diabetes, pre-diabetes, and cardiovascular diseases: executive summary: The Task Force on Diabetes and Cardiovascular Diseases of the European Society of Cardiology (ESC) and of the European Association for the Study of Diabetes (EASD). European Heart Journal, Vol. 28, № 1, 88–136. doi:10.1093/eurheartj/ehl260
- Matthaei, S. (2000, December 1). Pathophysiology and Pharmacological Treatment of Insulin Resistance. Endocrine Reviews, Vol. 21, № 6, 585–618. doi:10.1210/er.21.6.585
- Reaven, G. (2004, January 1). Obesity, Insulin Resistance, and Cardiovascular Disease. Recent Progress in Hormone Research, Vol. 59, № 1, 207–223. doi:10.1210/rp.59.1.207
- Savage, D. B., O’Rahilly, S. (2009, October 4). Leptin therapy in lipodystrophy. Diabetologia, Vol. 53, № 1, 7–9. doi:10.1007/s00125-009-1545-y
- Sader, S. (2003, August 12). Leptin: A Novel Link Between Obesity, Diabetes, Cardiovascular Risk, and Ventricular Hypertrophy. Circulation, Vol. 108, № 6, 644–646. doi:10.1161/01.cir.0000081427.01306.7d
- Sienogonova, G. (2013). Obesity is the illness of the - XXI centuries. Technology Audit And Production Reserves, 5(4(13)), 26-27. Available: http://journals.uran.ua/tarp/article/view/18229
- Pritulskaya, N., Sienogonova, G., Bondarenko, E., Sienogonova, L. (2012). Functional topping "Capacity sports" for athletes. Eastern-European Journal Of Enterprise Technologies, 4(6(58)), 68-71. Available: http://journals.uran.ua/eejet/article/view/5601
- Pashchenko, V., Sіenohonova, L., Stanovikhina, A. (2012). Merchandising expertise of dry food mixes for athletes. Eastern-European Journal Of Enterprise Technologies, 2(6(50)), 54-58. Available: http://journals.uran.ua/eejet/article/view/1811
- Sienogonova, L. (2012). Research of quality of candies for sportsmen. Technology Audit And Production Reserves, 4(2(6)), 35-36. Available: http://journals.uran.ua/tarp/article/view/4716
- Pritulska, N., Senogonova, L. (2010). Estimation of safety of new candies for sportsmen. Eastern-European Journal Of Enterprise Technologies 4(8(46)), 64–67. Available: http://journals.uran.ua/eejet/article/view/3030
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.