Дослідження функціональної композиції «Ефект» для спеціальних харчових продуктів (для людей з надлишковою вагою)

Автор(и)

  • Наталія Володимирівна Притульська Київський національний торговельно-економічний університет, вул. Кіото, 19. м. Київ, Україна, 02156, Україна https://orcid.org/0000-0001-7298-3673
  • Наталія Володимирівна Вдовенко Державний науково-дослідний інститут фізичної культури і спорту Міністерства фізичної культури та спорту України, 03680, Київ, вул. Фізкультури, 1, корп. 2, Україна
  • Євгенія Олександрівна Лошкарьова ТОВ Стафф Сервіс, м. Київ, Україна
  • Галина Ігорівна Сєногонова Київський національний торговельно-економічний університет, вул. Кіото, 19. м. Київ, Україна, 02156, Україна https://orcid.org/0000-0001-6969-1901

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.38182

Ключові слова:

надлишкова вага, ожиріння, функціональна композиція, інгредієнти, спеціальні харчові продукти, спортсмени, регуляція ваги тіла

Анотація

Представлено аналіз результатів розробки функціональної композиції, з біологічно активних речовин з направленою фізіологічною дією на організм для використання їх у професійному спорті, а також в харчуванні населення: особливо для людей з надлишковою вагою для регуляції ваги тіла. Застосування методології проектування модельної функціональної композиції дає можливість розширювати асортимент харчових продуктів спеціального призначення, яку можна використовувати в кондитерському виробництві, зокрема для цукерок.

Біографії авторів

Наталія Володимирівна Притульська, Київський національний торговельно-економічний університет, вул. Кіото, 19. м. Київ, Україна, 02156

Доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри

Кафедра товарознавства та експертизи харчових продуктів 

Наталія Володимирівна Вдовенко, Державний науково-дослідний інститут фізичної культури і спорту Міністерства фізичної культури та спорту України, 03680, Київ, вул. Фізкультури, 1, корп. 2

Завідувач лабораторії ергогенних чинників у спорті 

Євгенія Олександрівна Лошкарьова, ТОВ Стафф Сервіс, м. Київ

Тренер 

Галина Ігорівна Сєногонова, Київський національний торговельно-економічний університет, вул. Кіото, 19. м. Київ, Україна, 02156

Аспірант

Кафедра товарознавства та експертизи харчових продуктів 

Посилання

  1. Ryden, L., Standl, E., Bartnik, M., Van den Berghe, G., Betteridge, J., de Boer, M.-J., Cosentino, F. et al. (2006, June 13). Guidelines on diabetes, pre-diabetes, and cardiovascular diseases: executive summary: The Task Force on Diabetes and Cardiovascular Diseases of the European Society of Cardiology (ESC) and of the European Association for the Study of Diabetes (EASD). European Heart Journal, Vol. 28, № 1, 88–136. doi:10.1093/eurheartj/ehl260
  2. Matthaei, S. (2000, December 1). Pathophysiology and Pharmacological Treatment of Insulin Resistance. Endocrine Reviews, Vol. 21, № 6, 585–618. doi:10.1210/er.21.6.585
  3. Reaven, G. (2004, January 1). Obesity, Insulin Resistance, and Cardiovascular Disease. Recent Progress in Hormone Research, Vol. 59, № 1, 207–223. doi:10.1210/rp.59.1.207
  4. Savage, D. B., O’Rahilly, S. (2009, October 4). Leptin therapy in lipodystrophy. Diabetologia, Vol. 53, № 1, 7–9. doi:10.1007/s00125-009-1545-y
  5. Sader, S. (2003, August 12). Leptin: A Novel Link Between Obesity, Diabetes, Cardiovascular Risk, and Ventricular Hypertrophy. Circulation, Vol. 108, № 6, 644–646. doi:10.1161/01.cir.0000081427.01306.7d
  6. Sienogonova, G. (2013). Obesity is the illness of the - XXI centuries. Technology Audit And Production Reserves, 5(4(13)), 26-27. Available: http://journals.uran.ua/tarp/article/view/18229
  7. Pritulskaya, N., Sienogonova, G., Bondarenko, E., Sienogonova, L. (2012). Functional topping "Capacity sports" for athletes. Eastern-European Journal Of Enterprise Technologies, 4(6(58)), 68-71. Available: http://journals.uran.ua/eejet/article/view/5601
  8. Pashchenko, V., Sіenohonova, L., Stanovikhina, A. (2012). Merchandising expertise of dry food mixes for athletes. Eastern-European Journal Of Enterprise Technologies, 2(6(50)), 54-58. Available: http://journals.uran.ua/eejet/article/view/1811
  9. Sienogonova, L. (2012). Research of quality of candies for sportsmen. Technology Audit And Production Reserves, 4(2(6)), 35-36. Available: http://journals.uran.ua/tarp/article/view/4716
  10. Pritulska, N., Senogonova, L. (2010). Estimation of safety of new candies for sportsmen. Eastern-European Journal Of Enterprise Technologies 4(8(46)), 64–67. Available: http://journals.uran.ua/eejet/article/view/3030

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-01-29

Як цитувати

Притульська, Н. В., Вдовенко, Н. В., Лошкарьова, Є. О., & Сєногонова, Г. І. (2015). Дослідження функціональної композиції «Ефект» для спеціальних харчових продуктів (для людей з надлишковою вагою). Technology Audit and Production Reserves, 1(4(21), 63–66. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.38182

Номер

Розділ

Технології харчової, легкої та хімічної промисловості