SAFETY ESTIMATION OF NEW CANDIES FOR SPORTSMEN
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.3030Keywords:
candies for sportsmen, microbiological indexes, toxic elements, safetyAbstract
In the article the results of research of safety of new candies are resulted for sportsmen, that confirms expedience of their production with the purpose of market of Ukraine saturation by biologically valuable food products for sportsmen.References
- Притульська Н. В. Дослідження функціональної ефективності цукерок для спортсменів [Текст] / Н. В. Притульська, Л. І. Сєногонова, І. В. Коваль // Товари і ринки. – 2009. – № 1. – С. 36–43.
- Сєногонова Л. І. Сенсорні властивості цукерок для спортсменів / Л. І. Сєногонова [Текст] // Товари і ринки. – 2009. – № 2. – С. 115–120.
- Скокан Л. Е. Технологические аспекты обеспечения качества кондитерских изделий : дис. ... доктора техн. наук : 05.18.01 / Скокан Людмила Евгеньевна. – М., 2004. – 387 с.
- Медико-биологические требования и санитарные нормы качества продовольственного сырья и пищевых продуктов / Утвержденные Минздравом СССР 1 авг. 1989 г. № 5061-89. – 185 с.
- Продукты пищевые и вкусовые. Подготовка проб для микробиологических анализов : ГОСТ 26669-85 [Введен с 1986 – 07 – 01]. – М. : Изд-во стандартов. – 1986. – 14 с.
- Продукты пищевые. Методы определения количества мезофильных аэробных и факультативно-анаэробных микроорганизмов. ГОСТ 10444.15 [Введен с 1996 – 01 – 01]. – М. : Изд-во стандартов. – 1994. – 11 с.
- Продукты пищевые. Метод определения дрожжей и плесневых грибов. ГОСТ 10444.12 [Введен с 1988–21–09].–М.: Изд-во стандартов. – 1990. – 10 с.
- Інструкція № 1135-73, затверджена МОЗ України. Методи виявлення і визначення патогенних мікроорганізмів (в т.ч. роду Сальмонела). – К. – 10 с.
- Вироби кондитерські. Правила приймання, методи відбору та підготовки проб. : ДСТУ 4619:2006. – [Чинний від 2007-07-01]. – К. : Держспоживстандарт України. – 2007. – 21 с.
- Сырье и продукты пищевые. Метод определения ртути: ГОСТ 26927-86 [Введен с 1986 – 01 – 12]. – М. : Изд-во стандартов. – 1986. – 21 с.
- Сырье и продукты пищевые. Метод определения мышьяка: ГОСТ 269 30-86 [Введен с 1987 – 01 - 01]. – М. : Изд-во стандартов. – 1987. – 10 с.
- Сырье и продукты пищевые. Методы определения меди : ГОСТ 26931-86 [Введен с 1986 – 01 – 12]. – М. : Изд-во стандартов. – 1986. – 20 с.
- Сырье и продукты пищевые. Методы определения свинца: ГОСТ 269 32-86 [Введен с 1986 – 01 – 12].– М. : Изд-во стандартов. – 1986. – 17с.
- Сырье и продукты пищевые. Метод определения кадмия: ГОСТ 26933-86 [Введен с 1986 – 01 – 12]. – М. : Изд-во стандартов. – 1986. – 15 с.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2014 Н.В. Притульська, Л.І. Сєногонова
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
The consolidation and conditions for the transfer of copyright (identification of authorship) is carried out in the License Agreement. In particular, the authors reserve the right to the authorship of their manuscript and transfer the first publication of this work to the journal under the terms of the Creative Commons CC BY license. At the same time, they have the right to conclude on their own additional agreements concerning the non-exclusive distribution of the work in the form in which it was published by this journal, but provided that the link to the first publication of the article in this journal is preserved.
A license agreement is a document in which the author warrants that he/she owns all copyright for the work (manuscript, article, etc.).
The authors, signing the License Agreement with TECHNOLOGY CENTER PC, have all rights to the further use of their work, provided that they link to our edition in which the work was published.
According to the terms of the License Agreement, the Publisher TECHNOLOGY CENTER PC does not take away your copyrights and receives permission from the authors to use and dissemination of the publication through the world's scientific resources (own electronic resources, scientometric databases, repositories, libraries, etc.).
In the absence of a signed License Agreement or in the absence of this agreement of identifiers allowing to identify the identity of the author, the editors have no right to work with the manuscript.
It is important to remember that there is another type of agreement between authors and publishers – when copyright is transferred from the authors to the publisher. In this case, the authors lose ownership of their work and may not use it in any way.