SAFETY ESTIMATION OF NEW CANDIES FOR SPORTSMEN

Authors

  • Н.В. Притульська Кафедра товарознавства та експертизи товарів Київський національний торговельно - економічний університет, Ukraine
  • Л.І. Сєногонова Кафедра товарознавства та експертизи товарів Київський національний торговельно - економічний університет, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.3030

Keywords:

candies for sportsmen, microbiological indexes, toxic elements, safety

Abstract

In the article the results of research of safety of new candies are resulted for sportsmen, that confirms expedience of their production with the purpose of market of Ukraine saturation by biologically valuable food products for sportsmen.

Author Biographies

Н.В. Притульська, Кафедра товарознавства та експертизи товарів Київський національний торговельно - економічний університет

Доктор технічних наук, професор, завідувач кафедрою

Л.І. Сєногонова, Кафедра товарознавства та експертизи товарів Київський національний торговельно - економічний університет

Аспірант

References

  1. Притульська Н. В. Дослідження функціональної ефективності цукерок для спортсменів [Текст] / Н. В. Притульська, Л. І. Сєногонова, І. В. Коваль // Товари і ринки. – 2009. – № 1. – С. 36–43.
  2. Сєногонова Л. І. Сенсорні властивості цукерок для спортсменів / Л. І. Сєногонова [Текст] // Товари і ринки. – 2009. – № 2. – С. 115–120.
  3. Скокан Л. Е. Технологические аспекты обеспечения качества кондитерских изделий : дис. ... доктора техн. наук : 05.18.01 / Скокан Людмила Евгеньевна. – М., 2004. – 387 с.
  4. Медико-биологические требования и санитарные нормы качества продовольственного сырья и пищевых продуктов / Утвержденные Минздравом СССР 1 авг. 1989 г. № 5061-89. – 185 с.
  5. Продукты пищевые и вкусовые. Подготовка проб для микробиологических анализов : ГОСТ 26669-85 [Введен с 1986 – 07 – 01]. – М. : Изд-во стандартов. – 1986. – 14 с.
  6. Продукты пищевые. Методы определения количества мезофильных аэробных и факультативно-анаэробных микроорганизмов. ГОСТ 10444.15 [Введен с 1996 – 01 – 01]. – М. : Изд-во стандартов. – 1994. – 11 с.
  7. Продукты пищевые. Метод определения дрожжей и плесневых грибов. ГОСТ 10444.12 [Введен с 1988–21–09].–М.: Изд-во стандартов. – 1990. – 10 с.
  8. Інструкція № 1135-73, затверджена МОЗ України. Методи виявлення і визначення патогенних мікроорганізмів (в т.ч. роду Сальмонела). – К. – 10 с.
  9. Вироби кондитерські. Правила приймання, методи відбору та підготовки проб. : ДСТУ 4619:2006. – [Чинний від 2007-07-01]. – К. : Держспоживстандарт України. – 2007. – 21 с.
  10. Сырье и продукты пищевые. Метод определения ртути: ГОСТ 26927-86 [Введен с 1986 – 01 – 12]. – М. : Изд-во стандартов. – 1986. – 21 с.
  11. Сырье и продукты пищевые. Метод определения мышьяка: ГОСТ 269 30-86 [Введен с 1987 – 01 - 01]. – М. : Изд-во стандартов. – 1987. – 10 с.
  12. Сырье и продукты пищевые. Методы определения меди : ГОСТ 26931-86 [Введен с 1986 – 01 – 12]. – М. : Изд-во стандартов. – 1986. – 20 с.
  13. Сырье и продукты пищевые. Методы определения свинца: ГОСТ 269 32-86 [Введен с 1986 – 01 – 12].– М. : Изд-во стандартов. – 1986. – 17с.
  14. Сырье и продукты пищевые. Метод определения кадмия: ГОСТ 26933-86 [Введен с 1986 – 01 – 12]. – М. : Изд-во стандартов. – 1986. – 15 с.

Published

2010-07-30

How to Cite

Притульська, Н., & Сєногонова, Л. (2010). SAFETY ESTIMATION OF NEW CANDIES FOR SPORTSMEN. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 4(8(46), 64–67. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.3030