ОЦІНКА БЕЗПЕЧНОСТІ НОВИХ ЦУКЕРОК ДЛЯ СПОРТСМЕНІВ

Автор(и)

  • Н.В. Притульська Кафедра товарознавства та експертизи товарів Київський національний торговельно - економічний університет, Україна
  • Л.І. Сєногонова Кафедра товарознавства та експертизи товарів Київський національний торговельно - економічний університет, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.3030

Ключові слова:

цукерки для спортсменів, мікробіологічні показники, токсичні елементи, безпечність

Анотація

У статті наведено результати дослідження безпечності нових цукерок для спортсменів, що підтверджує доцільність їх виробництва з метою насичення ринку України біологічно цінними харчовими продуктами для спортсменів.

Біографії авторів

Н.В. Притульська, Кафедра товарознавства та експертизи товарів Київський національний торговельно - економічний університет

Доктор технічних наук, професор, завідувач кафедрою

Л.І. Сєногонова, Кафедра товарознавства та експертизи товарів Київський національний торговельно - економічний університет

Аспірант

Посилання

  1. Притульська Н. В. Дослідження функціональної ефективності цукерок для спортсменів [Текст] / Н. В. Притульська, Л. І. Сєногонова, І. В. Коваль // Товари і ринки. – 2009. – № 1. – С. 36–43.
  2. Сєногонова Л. І. Сенсорні властивості цукерок для спортсменів / Л. І. Сєногонова [Текст] // Товари і ринки. – 2009. – № 2. – С. 115–120.
  3. Скокан Л. Е. Технологические аспекты обеспечения качества кондитерских изделий : дис. ... доктора техн. наук : 05.18.01 / Скокан Людмила Евгеньевна. – М., 2004. – 387 с.
  4. Медико-биологические требования и санитарные нормы качества продовольственного сырья и пищевых продуктов / Утвержденные Минздравом СССР 1 авг. 1989 г. № 5061-89. – 185 с.
  5. Продукты пищевые и вкусовые. Подготовка проб для микробиологических анализов : ГОСТ 26669-85 [Введен с 1986 – 07 – 01]. – М. : Изд-во стандартов. – 1986. – 14 с.
  6. Продукты пищевые. Методы определения количества мезофильных аэробных и факультативно-анаэробных микроорганизмов. ГОСТ 10444.15 [Введен с 1996 – 01 – 01]. – М. : Изд-во стандартов. – 1994. – 11 с.
  7. Продукты пищевые. Метод определения дрожжей и плесневых грибов. ГОСТ 10444.12 [Введен с 1988–21–09].–М.: Изд-во стандартов. – 1990. – 10 с.
  8. Інструкція № 1135-73, затверджена МОЗ України. Методи виявлення і визначення патогенних мікроорганізмів (в т.ч. роду Сальмонела). – К. – 10 с.
  9. Вироби кондитерські. Правила приймання, методи відбору та підготовки проб. : ДСТУ 4619:2006. – [Чинний від 2007-07-01]. – К. : Держспоживстандарт України. – 2007. – 21 с.
  10. Сырье и продукты пищевые. Метод определения ртути: ГОСТ 26927-86 [Введен с 1986 – 01 – 12]. – М. : Изд-во стандартов. – 1986. – 21 с.
  11. Сырье и продукты пищевые. Метод определения мышьяка: ГОСТ 269 30-86 [Введен с 1987 – 01 - 01]. – М. : Изд-во стандартов. – 1987. – 10 с.
  12. Сырье и продукты пищевые. Методы определения меди : ГОСТ 26931-86 [Введен с 1986 – 01 – 12]. – М. : Изд-во стандартов. – 1986. – 20 с.
  13. Сырье и продукты пищевые. Методы определения свинца: ГОСТ 269 32-86 [Введен с 1986 – 01 – 12].– М. : Изд-во стандартов. – 1986. – 17с.
  14. Сырье и продукты пищевые. Метод определения кадмия: ГОСТ 26933-86 [Введен с 1986 – 01 – 12]. – М. : Изд-во стандартов. – 1986. – 15 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2010-07-30

Як цитувати

Притульська, Н., & Сєногонова, Л. (2010). ОЦІНКА БЕЗПЕЧНОСТІ НОВИХ ЦУКЕРОК ДЛЯ СПОРТСМЕНІВ. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 4(8(46), 64–67. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.3030

Номер

Розділ

Безпека життєдіяльності