ОЦІНКА БЕЗПЕЧНОСТІ НОВИХ ЦУКЕРОК ДЛЯ СПОРТСМЕНІВ
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.3030Ключові слова:
цукерки для спортсменів, мікробіологічні показники, токсичні елементи, безпечністьАнотація
У статті наведено результати дослідження безпечності нових цукерок для спортсменів, що підтверджує доцільність їх виробництва з метою насичення ринку України біологічно цінними харчовими продуктами для спортсменів.Посилання
- Притульська Н. В. Дослідження функціональної ефективності цукерок для спортсменів [Текст] / Н. В. Притульська, Л. І. Сєногонова, І. В. Коваль // Товари і ринки. – 2009. – № 1. – С. 36–43.
- Сєногонова Л. І. Сенсорні властивості цукерок для спортсменів / Л. І. Сєногонова [Текст] // Товари і ринки. – 2009. – № 2. – С. 115–120.
- Скокан Л. Е. Технологические аспекты обеспечения качества кондитерских изделий : дис. ... доктора техн. наук : 05.18.01 / Скокан Людмила Евгеньевна. – М., 2004. – 387 с.
- Медико-биологические требования и санитарные нормы качества продовольственного сырья и пищевых продуктов / Утвержденные Минздравом СССР 1 авг. 1989 г. № 5061-89. – 185 с.
- Продукты пищевые и вкусовые. Подготовка проб для микробиологических анализов : ГОСТ 26669-85 [Введен с 1986 – 07 – 01]. – М. : Изд-во стандартов. – 1986. – 14 с.
- Продукты пищевые. Методы определения количества мезофильных аэробных и факультативно-анаэробных микроорганизмов. ГОСТ 10444.15 [Введен с 1996 – 01 – 01]. – М. : Изд-во стандартов. – 1994. – 11 с.
- Продукты пищевые. Метод определения дрожжей и плесневых грибов. ГОСТ 10444.12 [Введен с 1988–21–09].–М.: Изд-во стандартов. – 1990. – 10 с.
- Інструкція № 1135-73, затверджена МОЗ України. Методи виявлення і визначення патогенних мікроорганізмів (в т.ч. роду Сальмонела). – К. – 10 с.
- Вироби кондитерські. Правила приймання, методи відбору та підготовки проб. : ДСТУ 4619:2006. – [Чинний від 2007-07-01]. – К. : Держспоживстандарт України. – 2007. – 21 с.
- Сырье и продукты пищевые. Метод определения ртути: ГОСТ 26927-86 [Введен с 1986 – 01 – 12]. – М. : Изд-во стандартов. – 1986. – 21 с.
- Сырье и продукты пищевые. Метод определения мышьяка: ГОСТ 269 30-86 [Введен с 1987 – 01 - 01]. – М. : Изд-во стандартов. – 1987. – 10 с.
- Сырье и продукты пищевые. Методы определения меди : ГОСТ 26931-86 [Введен с 1986 – 01 – 12]. – М. : Изд-во стандартов. – 1986. – 20 с.
- Сырье и продукты пищевые. Методы определения свинца: ГОСТ 269 32-86 [Введен с 1986 – 01 – 12].– М. : Изд-во стандартов. – 1986. – 17с.
- Сырье и продукты пищевые. Метод определения кадмия: ГОСТ 26933-86 [Введен с 1986 – 01 – 12]. – М. : Изд-во стандартов. – 1986. – 15 с.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2014 Н.В. Притульська, Л.І. Сєногонова
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.