ВИКОНАВСЬКИЙ СИНТЕЗ ЯК ТВОРЧИЙ МЕТОД ОДЕСЬКОЇ ВОКАЛЬНОЇ ШКОЛИ

Автор(и)

  • Antonina Kuliieva

DOI:

https://doi.org/10.32461/2226-3209.2.2020.220563

Ключові слова:

виконавський синтез, методологічні засади, одеська вокальна школа, театрально-інтонаційний та абсолютно-вокальний виконавські напрями.

Анотація

Метою статті є визначення ролі виконавського синтезу як творчого методу одеської вокальної школи, встановлення його ролі у формуванні її засад. Методологічна основа базується на взаємодії засад принципу історизму, регіонознавчого методу, виконавського аналізу. Наукова новизна дослідження полягає у визначенні виконавського синтезу як творчого методу одеської вокальної школи та встановленні його складових та результатів. Висновки. В результаті визначення виконавського синтезу як творчого методу одеської вокальної школи встановлено складові виконавського синтезу українського, німецького, італійського, російського походження, що обумовили продуктивність одеської вокальної школи. Виявлено роль театрально-інтонаційного та абсолютно-вокального техніцизованого напрямів у структурі одеської вокальної школи, які, підкоряючись впливу її загальних методологічних засад, у підсумку набули синтезування. Розглянуто основи формування репертуару студентів-вокалістів одеської вокальної школи, основного на синтезі різнонаціональних виконавських традицій.

Посилання

Bagadurov V .(2018). Essays on the history of vocal methodology. (Vols. 3) Sankt-Peterburg: Lan. [in Russian].

Leonova D. (2014). Memoirs of D.M. Leonova, an artist of the Imperial Theaters.Moscow : Direkt-Media. [in Russian].

Lvov M. (1952). A.V. Nezhdanova. Moscow : Gos. muz. izd. [in Russian].

Mashevskiy G. (1976). Vocal and pedagogical principles of A.S. Dargomyzhsky. Leningrad : Muzyka [in Russian].

Odessa Conservatory: Forgotten names, new pages. (1994). Odessa: OKFA. [in Russian].

Pokhitonov D. (1949). From the last Russian opera. Leningrad : Vserossiyskoeteatr. o-vo [in Russian].

Rozenberg R. (1995). Musical Odessa. Odessa: Redaktsionno-izdatel'skii otdel oblastnogo upravleniia pechati. [in Russian].

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Музичне мистецтво