Метод оцінювання зразків сої на стійкість до розтріскування бобів

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.30835/2413-7510.2012.59825

Ключові слова:

Соя, селекція, розтріскування бобів, метод оцінювання

Анотація

Для ефективного добору та порівняння різних за тривалістю періо- ду вегетації зразків сої запропоновано метод оцінювання рослин на стій- кість до розтріскування бобів в лабораторних умовах.  Суть методу полягає у витримці рослин у фазі повної стиглості в термостаті при певній темпера- турі та вологості та облік бобів, що розтріскались, через певні проміжки часу. Встановлено, що для результативної оцінки зразків на стійкість до розтріскування бобів достатньо витримки рослин в термостаті при темпера- турі +40оС і відносній вологості повітря 45, 30 або 10 % протягом двох діб, для експрес-оцінки – протягом доби

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-02-15

Номер

Розділ

ФІЗІОЛОГО–ГЕНЕТИЧНІ ТА БІОХІМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ