Дослідження кількості мікроелементу з захисними властивостями у лікарській рослинній сировині

Автор(и)

  • Наталія Михайлівна Пенкіна Державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61145, Україна
  • Вікторія Валентинівна Колесник Державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61145, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2013.9222

Ключові слова:

кількість, мікроелемент, селен, дослідження, вітаміни, якість.

Анотація

Ми представляємо результати досліджень кількості незамінного мікроелементу - селену у рослинній сировині. Селен - незамінний мікроелемент з чітко вираженими захисними властивостями, який контролює окисно-відновні процеси на клітинному рівні. Детально розглянуто вміст мікроелементу у різних родинах рослин. Встановлено кількісний рівень селену у дослідних зразках рослинної сировини, та визначені межі коливання мікроелементу.

Біографії авторів

Наталія Михайлівна Пенкіна, Державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61145

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра товарознавства в митній справі

Вікторія Валентинівна Колесник, Державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61145

Асистент

Кафедра товарознавства в митній справі

Посилання

  1. Bendich A., Machlin I.J., Scandurra O., Rurton G.W., and Wayner D.D.M. The atioxidant role of vitamin Е. Adv. in Free Radical Biology & Medicine. — 1986. — 2. Р. 419.
  2. Кольман, Я. Наглядная биохимия [Текст] / Я. Кольман, К.Г. Рем // Пер. с нем. — М., Мир, 2000. — 469 с.
  3. Свободнорадикальное окисление и антиоксидантная терапия [Текст] / В. К. Казимирко, В. И. Мальцев, В. Ю. Бутылин, Н. И. Горобец. — К.: Морион, 2004. — 160 с.
  4. http://ru.wikipedia.org/wiki/Кларковое_число.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-02-05

Як цитувати

Пенкіна, Н. М., & Колесник, В. В. (2013). Дослідження кількості мікроелементу з захисними властивостями у лікарській рослинній сировині. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 1(6(61), 34–36. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2013.9222